ישראל לא מתכוונת לשלוט באופן אזרחי ברצועת עזה "ביום שאחרי" המלחמה הקשה בחמאס, ולא לקיים כל נוכחות אזרחית בה. מי שישלוט הם "פלסטינים לא עוינים". כך, לפי התכנית שתוצג הערב (ה') לקבינט המדיני-ביטחוני.
עוד קודם לכינוס הקבינט, הציג שר הביטחון יואב גלנט בשיחה עם כתבים את עיקרי התכנית. לדבריו, "הסרת אחריות מרצועת עזה", היא מטרה ישראלית מוצהרת. "חמאס לא ישלוט בעזה, ישראל לא תשלוט אזרחית בעזה. ברצועת עזה חיים פלסטינים ולכן מי שיהיה אחראי הם גורמים פלסטיניים, ובתנאי שלא יהיו עוינים את מדינת ישראל ולא יוכלו לפעול כנגדה", אמר. "ישראל תשמר את חופש הפעולה הצבאי ברצועת עזה. לא יהיו מגבלות על הפעלת הכוח הצבאי".
על פי התכנית שגובשה במערכת הביטחון, ישראל תשאיר לעצמה שליטה ביטחונית שתכלול בין היתר בידוק של סחורה הנכנסת לרצועה. בנוסף, בציר פילדלפי שבין מצרים לעזה, דרכו הוברחה בשנים האחרונות כמות גדולה של נשק ואמצעי לחימה אל תוך הרצועה, יוקמו בשיתוף עם ארצות הברית ומצרים "אמצעים טכנולוגיים ופיזיים", שאמורים להבטיח "בידוד אפקטיבי".

כוח משימה רב לאומי בהובלת ארצות הברית, בשותפות עם מדינות מערב אירופה ומדינות ערביות מתונות, ובהן מדינות הסכמי אברהם, אמור לקחת אחריות על שיקום הרצועה – בהיבט הכלכלי והפיזי.
מי שישלוט בפועל בחיי היום יום בעזה, יהיה המנגנון האדמיניסטרטיבי שהיה קיים בה עד פרוץ המלחמה. בישראל יש מי שסבור כי מרבית עשרות אלפי הפקידים העובדים בו, אינם מזדהים עם חמאס, ועונים להגדרה של "בלתי עוינים".
על פי השר גלנט, "הועדות המקומיות יתבססו על גורמים עזתים, אותם תאשר ישראל לכוח הרב לאומי כגורמים אחראים במרחב האזרחי ושאינם עוינים את ישראל. באשר לשאלה מי יאכוף את הסדר ברצועת עזה: זו נקודה שאנו דנים בה וטרם הוחלט מי יבצע את זה", מודה גלנט לגבי כוח שיטור, שאמור להיות חמוש.
זעם בימין: "הפרת חוזה"
יש לציין כי למרות ההצהרות על הסרת האיום מעזה, החל השבוע משרד הביטחון לבנות קירות ביטחון ליד צירי תנועה בנגב המערבי. כך שבפועל, ההבנה במערכת המדינית והביטחונית היא כי גם לאחר הפירוק הצבאי של חמאס, עדיין יהיו בעזה גורמים שינסו לייצר טרור, גם אם בעוצמה פחותה באופן משמעותי.
פרטי התכנית הישראלית מוכרים בארה"ב, והוצגו בה בידי משלחת ישראלית שיצאה לאחרונה לוושינגטון.
בימין הגיבו בחומרה לתכנית. כך, השרה אורית סטרוק כתבה ברשת X (טוויטר) כי "כשהקבינט מתכנס לדון ב'יום שאחרי' הוא חייב לזכור את החוזה בינו ובין החיילים שיצאו לקרב. בחוזה הזה כתוב: השמדת כל היכולות של החמאס, צבאיות, שלטוניות, וכלכליות. והסרת כל איום מעזה כלפי ישראל. תכנית 'היום שאחרי' שתוצג הלילה לקבינט לא עומדת ברף-המינימום הזה, לכן היא הפרת-החוזה עם החיילים ומשפחותיהם, ואסור לקבל אותה".
גורמים במל"ל ציינו כי אינם מכירים את התוכנית של השר גלנט.