במאהל שהקימו מול משרד ראש הממשלה חיילי מילואים שלקחו חלק בלחימה בצפון ובדרום, תלויים שלטים שאומרים כי "שחרור מילואים = אי הכרעה = הזמנת טבח נוסף בעתיד", "לא רוצה עוד קונספציה", וקריאות נגד השחרור מצו 8: "לא בעזה, לא ביהודה ושמרון, לא בלבנון ולא בגליל, לא רוצה להשתחרר".
המילואמניקים דורשים שלושה צעדים מרכזיים: יצירת רצועת ביטחון ולקיחת שטחים משמעותיים מעזה, החלת מדיניות ברורה של עידוד הגירה מרצון וחיסול זרועות החמאס בארץ ובחו״ל.

מתן ויזל, בן 25 המשרת בחטיבה 460, יצא מרצועת עזה בשבת שעברה ומאז הוא נמצא במאהל המילואימניקים, בדרישה שלא להפסיק את הלחימה עד לניצחון ולהכרעת חמאס. "אל תוך הרצועה כולם הגיעו נעולים, לאט לאט אנחנו שומעים דברים אחרים", הסביר ויזל את הקמת המאהל. "אני מאזין לקשר הגדודי ומתחילים לראות צורת לחימה אחרת, במרחב הכללי אתה מתחיל לשמוע גמגום, הצבא מתייחס לאזרחים שנמצאים בצפון הרצועה כשכפ"ץ של חמאס, כאוכלוסייה, שאסור לירות עליהם כשהם מחפים על אותם מחבלים".
לבקשתנו, ויזל מתאר אירועים נקודתיים. "אחרי שכבשנו מוצב של חמאס, אני שומע בקשר שטנק מזהה שתי דמויות ולא מקבל אישור לירי, כי הם נמצאים קרוב למרחב האוכלוסייה. זה אירוע שמתחיל להדליק לנו נורות אדומות". במקרה אחר, בקרב דראג' תופאח, ויזל תיאר כי "המג"ד מבקש להנחית ארטילריה, יש בצבא ציר אגמי וציר פיקודי ובציר האג"מי אומרים לחדול ירי כי יש אוכלוסייה במרחב. כשאתה נכנס לשטח בלי ריכוך, הכל פרוס והאויב מחכה לך, והוא אכן יורה לכיווננו בממדיים עצומים, פוגע בכלי הנדסי שנשרף ולוחמי ההנדסה שביו בו מצליחים לפרוק. D-9 שעולה על מטען, מג"ד שחטף נ"ט והטנק שלו מושבת. מג"ד עולה באותו רגע ומבקש אש לחילוץ, מדובר במקרה חירום. אתה כבר שזה כבר מצב שמסכן אותנו החיילים".

ויזל לא מרגיש בנוח עם הביקורת על הצבא, אך טען כי הוא במצב של חוסר ברירה. "הדבר האחרון שמעניין אותי זה לתת ביקורת, הייתי שמח לשבת עם אשתי אחרי 90 יום במילואים ולא להתעסק בדברים האלו. אני כאזרח, כקצין בצבא, מבין שאין לי ברירה. הצבא לא עומד במשימות שהוא הציב לעצמו".
שר הביטחון יואב גלנט אמר לעיתון ״וול סטריט ג׳ורנל״ כי כוחות צה״ל בצפון הרצועה יעברו בקרוב משלב התמרון העצים לביצוע פעולות מיוחדות. "זה לא מפתיע אותי", ציין ויזל. "אני מבין שהצבא הולך לכיוון הזה, אם החטיבה שלי יצאה מהרצועה ואף אחד לא החליף אותנו. אנחנו עבדנו על שטח, כבשנו וטיהרנו אותו. אנשים נפצעו שם וזה לחינם. יכול להיות שכבר חזרו לשם אזרחים. ראש הממשלה אומר 'לא נעצור את הלחימה', אבל מצד שני שר הביטחון מראה איך אנחנו עוצרים את הלחימה לפני שהגענו אל היעדים. חצי משלטון חמאס חי ונושם וחצי מהחטופים לא חזרו".
לדבריו, המאהל הזה יישאר "עד שנצליח לשנות את התפיסה בצבא ושהממשלה תלך לכיוון הזה של ניצחון ברצועת עזה. לא רוצים לחזור לעוד ועוד סבבים. ישבו פה אנשים שאמרו שלפני 9 שנים נלחמו במלחמה הקודמת".

עומר פציניאש, מיוזמות המאהל, אמרה כי "ב-7 לאוקטובר עזבנו כולנו את המשפחות שלנו, את העסקים שלנו ואת הבית שלנו כדי להכריע אחת ולתמיד את האויב. אנחנו דורשים מהדרג המדיני לפעול בנחישות עד להכרעה, עד להחזרת הביטחון לתושבי לדרום והצפון ועד ליצירת מציאות שונה בתכלית מזאת שפגשנו".
פציניאש עושה במאהל משמרות יחד עם חיילים נוספים. "חשוב לנו לישון כאן במאהל ולהזכיר זאת למקבלי החלטות יותר מאשר לישון בביתנו או בשטחי הכינוס ושטחי המלחמה".