פתיחת בית הספר הראשון מסוגו לעיצוב, מתאפשרת הודות למיזוג פעילות המרכז האקדמי ויצו חיפה עם אוניברסיטת חיפה. בראש בית הספר האוניברסיטאי לעיצוב תעמוד פרופ' לאה פרץ, מהנשים הבולטות בישראל ובעלת שם עולמי בתחום עיצוב האופנה.
אוניברסיטת חיפה והמרכז האקדמי ויצו חיפה חתמו ביום חמישי האחרון על הסכם מיזוג לפיו "ויצו" יהפוך לבית הספר לעיצוב של אוניברסיטת חיפה, וההסכם ייכנס לתוקפו כבר בסמסטר ב' של שנת הלימודים הנוכחית. בכך אוניברסיטת חיפה הופכת לאוניברסיטה הראשונה בישראל בה פועל בית ספר לעיצוב. המועצה להשכלה גבוהה, שתמכה בתהליך המיזוג לכל אורך הדרך ואף אישרה בעבר את הסכמי הביניים השונים, עתידה לאשר באופן סופי את ההסכם. את אוניברסיטת חיפה ייצגו בהסכם עורכי הדין איתמר ענבי ומור יוגב ממשרד ש.פרידמן אברמזון.
על פי ההסכם, משלב זה ואילך, יהפוך בית הספר החדש ליחידה אורגנית של אוניברסיטת חיפה, ככל יחידה אקדמית אחרת. פרופ' פרץ, שתעמוד בראש בית הספר, כיהנה כראש המחלקה לעיצוב אופנה בשנקר במשך 22 שנים. תחת ניהולה, זכתה המחלקה להכרה עולמית ודורגה במקום השישי מתוך 25 המחלקות הטובות בעולם לעיצוב אופנה. פרופ' פרץ נבחרה מספר רב של פעמים בדירוגים שונים כאחת מהאנשים המשפיעים ביותר בישראל בתחום עיצוב האפנה והתרבות, ובשנת 2018 זכתה בפרס מפעל חיים בטקס פרסי האופנה. במשך השנים חינכה דורות של מעצבי ומעצבות אופנה, שמהווים את התשתית העיצובית של תעשיית האופנה בארץ וחלקם אף הגיעו להישגים יוצאי דופן בחו"ל.
חוגי בית הספר לעיצוב של אוניברסיטת חיפה ימשיכו לכלול את החוגים הנלמדים כיום: עיצוב אופנה, תקשורת חזותית, אדריכלות, צילום כולל מסלול בקולנוע, ותואר שני בעיצוב סביבה וחינוך. לדבריה של פרופ' פרץ, ייחודו של בית הספר לעיצוב הוא האפשרויות שייפתחו לסטודנטים ולחברי הסגל ליצור שיתופי פעולה פורצי דרך עם הדיסציפלינות האחרות באוניברסיטה. "אני מתרגשת מהאפשרויות הבלתי נגמרות לשיתופי פעולה בין תחומי בית הספר לעיצוב והחוגים הקיימים באוניברסיטה. בוודאי שאפשר לחשוב על סינרגיה נפלאה עם תחומים כמו תיאטרון, מוזיקה ותרבות הקולנוע, שיאפשרו התמחויות משותפות כמו עיצוב לאמנויות הבמה או פעילות משותפת בתחום הקולנוע. אבל זה יאפשר לנו גם שיתופי פעולה בלתי שגרתיים, למשל שילוב עם בית הספר למדעי הים לצורך פיתוח חומרי עיצוב מאצות, או הפיכת הים למרחב נוסף בעיצוב הסביבה".

פרץ מוסיפה כי ישנם יתרונות רבים למיזוג עבור הסטודנטים שילמדו במסלולים השונים: "הסטודנטים שלנו ייהנו מאפשרויות שלא יהיו להם בשום מקום אחר בארץ, התארים שיקבלו הסטודנטים לעיצוב מהאוניברסיטה יאפשרו להם להמשיך באופן ישיר ללימודי תארים מתקדמים ללא צורך בהשלמות. בית ספר לעיצוב שפועל כחלק מאוניברסיטה הוא שילוב ייחודי ונדיר בעולם, וכעת הוא יקרה בפעם הראשונה בישראל".
"זהו יום מרגש במיוחד, בו עוד נדבך מרכזי בחזון שלנו מתבסס ומתגשם מול עיננו", אמר נשיא אוניברסיטת חיפה פרופ' רון רובין, "אוניברסיטת חיפה היא עתה אוניברסיטה עירונית במלוא מובן המילה, כשהקמפוסים שלנו פרוסים לכל אורכה ורוחבה של חיפה. הקמפוס של בית הספר לעיצוב במושבה הגרמנית מצטרף אל קמפוס העיר הטכנולוגי בעיר התחתית ומעמיק את ההיטמעות שלנו במרקם החברתי של חיפה. כל הקמפוסים הללו נמצאים במרחק הליכה זה מזה והמטרה שלנו היא לשנות את פני האזור. מאות סטודנטים שיוצאים מהקמפוסים אל אזורי הבילוי והמסחר, מושכים יזמים ונותני שירות לאזור. חוקרים וחוקרות שמשתפים פעולה עם התעשייה, מושכים חברות סטארט-אפ חדשות. זה היה החזון שלנו לאוניברסיטה עירונית אמיתית, וכעת הוא מתגשם בגדול".
אניטה פרידמן, יו"ר ויצו העולמית בירכה על המיזוג ואמרה: "אנו גאות שהסמינר שויצו יסדה לפני עשרות שנים ימשיך במוסד מפואר כמו אוניברסיטת חיפה, וימשיך לשאת בגאווה את שם ויצו ואת שמה של נרי בלומפילד ז"ל, פילנטרופית יהודיה-קנדית, שאפשרה את הקמתו. אנחנו לא נפרדים, אנו נמשיך להשפיע ולהיות שותפים דרך הועד המנהל והאסיפה הכללית של האוניברסיטה".