מסקר בנושא "עתיד המלחמה בעזה ואיך תראה רצועת עזה ביום שאחרי", שנערך עבור עמותת "מילואימניקים עד לניצחון" – שהקימה מאהל מחאה מול הכנסת בדרישה להמשיך במלחמה – עולה כי 92% בעד המשך הלחימה עד מיטוט חמאס.
בסקר שנערך על ידי מכון מדגם – מנו גבע, בין התאריכים 18/12-20/12, בקרב 700 אנשים יהודים בישראל, 87% מהעונים הביעו תמיכה מוחלטת במיגור ארגון הטרור חמאס ובהמשך המלחמה עד להשתלטות כוללת על רצועת עזה, בעוד 7% התנגדו לכך.
"משנת 2005 הובילו אותנו לתפיסה שאם נצא מהרצועה ונאפשר לתושבי עזה חיים נורמליים, נוכל לחיות לידם, כמו ירדן ומצרים", אמר גלעד אך, מיוזמי הקמת המאהל. לדבריו, הסבבים האחרונים מוכיחים "שאנחנו מקריבים חיי חיילים ואחרים נפצעים, ואחרי שאנחנו יוצאים זו הולכת להיות מדינת טרור שנבנית מחדש. אנחנו אומרים שצריך לתפוס שטח, טריטוריה, מנחל עזה וצפונה. הדבר כל כך ברור לציבור, אבל הממשלה לא מצליחה לייצר לו פתרונות חלופיים".
בהמשך הסקר מובאת האמירה כי "חייבים להתחשב בארה"ב בנוגע להחלטות של מדינת ישראל בנוגע לעזה". 49% התנגדו לקביעה זו ואילו 43% הסכימו איתה. עם זאת, במענה לשאלה "האם מדינת ישראל צריכה לקבל את ההחלטות לגבי עתיד רצועת עזה באופן עצמאי?", 73% הסכימו בעוד ש-23% התנגדו.
הנתונים מתפלגים ביחס לשאלת עתיד רצועת עזה: 29.5% מהמשיבים ענו כי הם רואים שליטה אזרחית וצבאית של ישראל בכל רצועת עזה, כולל התיישבות יהודית. 26% בעד באשר שליטה ביטחונית מלאה של צה"ל עם שליטה אזרחית פלסטינית. 23% אמרו שיש להעביר את השליטה ברצועה לידיים בינלאומיות. 9% בעד שליטה אזרחית וצבאית של ישראל בצפון הרצועה בלבד, כולל התיישבות יהודית.
בנוסף, מהסקר עולה כי מצביעי כלל המפלגות הגדולות מתנגדים להחזרת הרשות הפלסטינית לרצועת עזה, עם 73% מהליכוד, 63% מהמחנה הממלכתי ו-61% מיש עתיד.
71% מהעונים הביעו תמיכה באמירה שמדינת ישראל צריכה לעודד הגירה המונית של אזרחים עזתים מחוץ לרצועת עזה, בעוד 17% התנגדו.
"רוב הציבור הישראלי ראה את המעורבות האגרסיבית של תושבי עזה בטבח. אויב לא יכול להישאר לידנו, צריך להזיז אותו מפה. אנחנו מאמינים ומצפים מהמדינה לייצר פתרונות לא שגרתיים ומהפכניים", הסביר אך בתגובה לנתונים.