השר עמיחי שיקלי (ליכוד) הציג אתמול (ה') תוכנית שנועדה להבטיח עמידה במטרות המלחמה – מיטוט שלטון חמאס והשמדת יכולותיו הצבאיות.
התוכנית, שמציגה תאריך יעד של שנתיים לסיום הלחימה, הועברה לשר הביטחון יואב גלנט, למל"ל וללשכת ראש הממשלה. שיקלי ביקש להציגה גם בפני חברי הקבינט המדיני־ביטחוני. על כתיבתה השפיעו במידה רבה מומחי ביטחון ובהם ראשי המל"ל לשעבר מאיר בן־שבת ויעקב עמידרור, לצד בכירים בצבא.
עיקרי התוכנית מדברים על הפקעת השליטה האזרחית בעזה מידי חמאס, וזאת באמצעות השמדת יכולותיו הצבאיות. "מי ששולט בלחם, שולט ברצועה", הסביר שיקלי. ביוזמה של שר התפוצות והשר לשוויון חברתי מצדדים ח"כים נוספים מהליכוד – דן אילוז, בועז ביסמוט ומשה סעדה, ולדברי ארבעתם, "המערכה רחוקה מסיום". הם מדגישים כי מטרת כתיבת התוכנית איננה לייצר מהלך פוליטי בתוך הליכוד או מחוצה לו, אלא לתת קונטרה ללחץ הבינלאומי אשר משפיע לראייתם על הקבינט.

לפי נתונים שהציגו חברי הליכוד במתווה, מספר מחבלי חמאס החמושים הוא 30־40 אלף. בצה"ל מעריכים כי מעל 8,000 מחבלים חוסלו עד כה, ויחד עם מספר הפצועים והשבויים, נאמד כי חמאס איבד לפחות רבע מהסד״כ הלוחם שלו. שיקלי, אילוז, ביסמוט וסעדה ציינו זאת כהישג.
חברי הליכוד אוחזים בתפיסה של הדרג הצבאי והמדיני שלפיה תישמר אחיזה מבצעית בשטח הרצועה שתאפשר לצה"ל חופש פעולה, בדומה לפעילותו הצבאית ביהודה ושומרון. לצורך כך הם מוצגת הרצועה בתוכנית בחלוקה לאזורים: מרחב חיץ בעל פרימטר (היקף) ביטחוני עבה, הכולל קו מוצבים חדש לכל אורכו של גבול הרצועה; פרוזדור סופה – נטרול יכולת ההברחה של חמאס באמצעות פרוזדור ביטחוני עבה מצפון לרפיח, שיהווה גם בסיס יציאה לפעולות טיהור והשמדת תשתיות של חמאס, צפונה למרחב חאן־יונס ודרומה לרפיח; ופרוזדור נצרים – שיאפשר טיפול בתשתיות תת־הקרקע של חמאס ובקיני ההתנגדות שלו בצפון הרצועה. בתוכנית שהוצגה הובהר כי "אין לאפשר חזרה של תושבי הרצועה צפונה, לפחות עד הריסת כלל התשתיות התת־קרקעיות ופירוז מוחלט של המרחב".

באשר לשליטה האזרחית ברצועת עזה, התוכנית מציעה ליצור אזורי דה־אסקלציה שבהם יועבר סיוע הומניטרי באמצעות כוחות בינלאומיים או אף על ידי כוחות צה"ל, "שיסכלו את יכולתו של חמאס להיות גורם משילותי רלוונטי ויקלו את הכרעתו". לדברי יוזמי המתווה, חמאס, בסיוע כוחות שיטור לצד אונר"א, שולט עדיין בהיבטים האזרחיים וההומניטריים ברצועה ואף מנסה לחדש את משילותו בצפון.
לפי נתונים שהובאו בתוכנית, בעזה חיים כיום 2.3 מיליון איש, מחציתם מתחת לגיל 20. מדובר ב"אוכלוסייה עוינת ביותר, שלא תשנה את פניה בעשורים הקרובים. (לאור זאת) על מדינת ישראל למנוע מגורמים לאומניים קיצוניים לשלוט ברצועה, לרבות הרשות הפלסטינית". עם זאת הם מוסיפים כי אם יקומו בעתיד כוחות מקומיים מתונים, או שתתעורר בקרב מדינות ערביות מתונות נכונוּת לקחת חלק במאמצי שיקום, "ניתן יהיה לשקול זאת בבוא העת".
לפי התוכנית על מדינת ישראל ליצור נתק מוחלט מאוכלוסיית הרצועה, כך שלא תותר עוד כניסת פועלים או סחורות אל שטח ישראל. כמו כן, על ישראל לעצור בהדרגה אספקת מים וחשמל עד לניתוק מוחלט.
כצעדים ראשוניים ממליצים מציגי המתווה על הריסת מעבר ארז וסגירתו לצמיתות ועל עדכון וצמצום מטרות פעילות המתפ"ש (מתאם פעולות הממשלה בשטחים) להיבטים ההומניטריים הרלוונטיים לדיני מלחמה בלבד. נוסף על כך, הם מעלים רעיון להקמה מחודשת של מעבר רפיח, שייקרא "מעבר שלום", במרחב התפר שבין ישראל לגבול מצרים – במטרה לאפשר פיקוח על הסחורות הנכנסות לרצועה עד להשלמת מטרות המלחמה.
חברי הליכוד כותבים כי מבחינת חמאס, שרידות כגורם שלטוני ברצועה או בחלק ממנה, או שרידות כמסגרת ארגונית מתפקדת, היא "תנאי מספיק כדי להכריז על ניצחון במלחמה, גם אם במחיר כבד. שרידות שלטונית של חמאס תפגע קשות בכושר ההרתעה של ישראל ובמעמדה האזורי, מה שיכול לקרב עימותים צבאיים נוספים ולסכל הסכמי נורמליזציה עתידיים. לפיכך, יש להבטיח כי בכל תרחיש סיום, לחמאס לא תהיה יכולת משילותית ברצועה".