סקר חדש של המכון לחקר היהדות והציונות, בראשות דניאל גולדמן, שנערך על ידי "לזר מחקרים", מראה כי 80 אחוזים מהציבור החרדי ו-79 אחוזים מהציבור הדתי בישראל, טוענים כי המטרה הראשית של המלחמה היא מיטוט שלטון החמאס. לעומת זאת, החזרת החטופים נתפסת כמטרה משנית, כשרק 13 אחוזים מהחרדים ו-16 אחוזים מהדתיים הגדירו מטרה זאת כמטרת העל.
בקרב הציבור המסורתי עולה תמונה מעט שונה, כאשר 61 אחוזים מהם אמנם נותנים עדיפות למיטוט שלטון החמאס, אולם למעלה משליש סבורים כי החזרת החטופים היא המטרה הראשונה במעלה.
יחד עם זאת, הציבור הדתי בישראל עומד מאחורי מאבק משפחות החטופים. רוב הדתיים (52 אחוזים) ורוב מוחלט של הציבור המסורתי (71 אחוזים) תומכים במאבק, כשגם בקרב הציבור החרדי נרשמת תמיכה, אולם נמוכה יותר – 44 אחוזים תומכים במאבק ו-34 אחוזים מתנגדים לו.
על פי הסקר, נראה כי למרות המלחמה ותחושת ההתגייסות חוצת המגזרים, עדיין לא נרשמו שינויים משמעותיים בנוגע לחוק הגיוס ורק ארבעה אחוזים בציבור החרדי והדתי שינו את עמדתם בנושא. 61 אחוזים מהציבור החרדי אשר תמכו בו בעבר ממשיכים כיום לתמוך בחוק הגיוס והאחרים, 18 אחוזים, נשארו בהתנגדותם לחוק. מבין הדתיים, 40 אחוזים נשארו בהתנגדותם לחוק מול 27 אחוזים שעדיין תומכים בו, כאשר 4 אחוזים שינו דעתם לכל אחד מהכיוונים. שיעור ניכר של 25 אחוזים מהדתיים חסרי עמדה לגבי החוק. 54 אחוזים מהמסורתיים ממשיכים להתנגד לחוק הגיוס לעומת 18 אחוזים שעדיין תומכים בו.
51 אחוזים מהחרדים טוענים שהדיווחים על עלייה ברצון להתגייס בקרב הציבור החרדי הם שינוי נקודתי בלבד ולא שינוי מגמה. 33 אחוזים מהם סבורים שמדובר בשינוי מגמה ולאחר המלחמה נראה עלייה באחוזי הגיוס. לעומתם הציבור הדתי אופטימי הרבה יותר. 60 אחוזים מהציבור הדתי מאמין שנראה עליה של ממש בגיוס חרדים בזמן הקרוב ורק 32 אחוזים סבורים שמדובר בשינוי נקודתי בלבד.

בהמשך של אותה מגמה, גם בנוגע לשירות בנות דתיות בצה"ל לא התרחש שינוי דעה משמעותי, כשרוב מוחלט של הציבור החרדי (77 אחוזים) ממשיך להתנגד לכך. בקרב הציבור המסורתי, 59 אחוזים תומכים לעומת 13 אחוזים שממשיכים להתנגד. בציבור הדתי יש 37 אחוזים שתומכים בכך ו-34 אחוזים שמתנגדים.
גם לגבי התרומה של נשים בתפקידים קרביים בצה"ל יש עדיין התנגדות גדולה בתוך הציבור החרדי, כאשר 62 אחוזים נשאר בהתנגדותו לשירות בנות בתפקידים קרביים בצה"ל, ורק 11 אחוזים מהציבור החרדי תמך בעניין וממשיך לתמוך בכך.
בקרב הציבור הדתי והמסורתי, לעומת זאת, נראה שיש שינוי תפיסה של ממש כתוצאה מהמלחמה הנוכחית. בציבור הדתי אמנם 44 אחוזים נשארו בהתנגדותם לשירות קרבי של בנות לעומת 27 אחוזים שתמכו ותומכים בכך. אך 11 אחוזים מהציבור הדתי שהתנגדו בעבר לשירות קרבי של בנות בצה"ל, שינו את עמדתם בעקבות המלחמה וכעת הם תומכים בכך. יחד מדובר ברוב של 55 אחוזים מהציבור הדתי שתומכים כעת בשרות קרבי של נשים בצבא.
תופעה דומה מתרחשת גם בקרב הציבור המסורתי, כאשר לתמיכה של 62 אחוזים בעבר התווספו כעת עוד תשעה אחוזים ששינו את עמדתם בעקבות המלחמה וכעת בקרב ציבור זה אחוז התמיכה בנשים בתפקידים קרביים, עומד על 71 אחוזים.
דניאל גולדמן, מייסד המכון לחקר היהדות והציונות אמר: "אמנם ראינו בחודשים האחרונים התעוררות והתגייסות חרדית אזרחית ואף ניצנים בנושא גיוס חרדים לצה"ל, אולם הסקר מעיד, כי למרות כל אלה, בפועל החברה החרדית נשארה כמעט באותה תפיסה ועמדות כפי שהייתה ב-6 באוקטובר. לעומת זאת, בקרב הציבור הדתי והמסורתי, ישנה עלייה באחוזי התמיכה בשירות בנות דתיות ואף בשירות בנות בקרבי. הצמיחה בתמיכה בציבור הדתי אף משקפת המשך גידול באחוז בנות המגזר הדתי המתגייסות לצה"ל במקום השירות הלאומי".