הקבינט המדיני-ביטחוני אישר הבוקר (א') את מתווה העברת הכספים המיועדים לעזה, לידי מדינה שלישית.
חברי הקבינט התכנסו הבוקר לפני ישיבת הממשלה לישיבה קצרה, כדי לאשר את מתווה העברת הכספים לעזה – מתוך סך כספי הסילוקין שגובה ישראל עבור הרשות הפלסטינית – למדינה שלישית, שתהיה ככל הנראה נורבגיה. חבר הקבינט היחיד שהתנגד למתווה היה השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר.
על פי ההצעה שאושרה, הכספים המוקפאים יועברו למדינה השלישית ויישמרו על ידה בחשבון נאמנות ייעודי. הם לא יעברו לרשות הפלסטינית או לכל גורם אחר, ללא הסכמה בכתב של שר האוצר. כל הפרה של תנאי ההסדר, כך על פי ההצעה, תהיה עילה להפסקת העברת כלל כספי הסילוקין לרשות הפלסטינית, והשבה של הכספים שהועברו למשמורת אצל המדינה השלישית, לידי ישראל.
מאז הטבח שביצע ארגון הטרור חמאס בשבעה אוקטובר, מקוזזים, על פי דרישת שר האוצר בצלאל סמוטריץ', הסכומים המועברים לעזה – כ-200 מיליון שקלים – מתוך כלל כספי המסים המועברים לרשות הפלסטינית. נציין כי על פי חוק, יש לקזז מההעברות הללו גם את הסכומים אותם משלמת הרש"פ כגמלה למחבלים ובני משפחותיהם.
אל מול הלחץ האמריקני בנושא, בסביבת שר האוצר אמרו, כפי שפרסמנו ביום חמישי, כי הוא מתכוון לעמוד בתוקף על סירובו להעברה, שכן אין שום הגיון מוסרי או אחר להעביר לרשות הפלסטינית כעת כסף שיועבר לעזה – כי מה שמגיע לעזה, מגיע לחמאס. עם זאת, בסביבת סמוטריץ' אמרו גם כי הם לא דוחים את הצעת הפתרון לפיו הסכום שאמור לעבור לעזה יישמר בידי מדינה שלישית, כל עוד יש יכולת לוודא שהוא לא מגיע לעזה ולחמאס.
מזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן אמר בעת שביקר בישראל לפני כשבועיים, כי ביקש מישראל להעביר לרשות הפלסטינית "את מלוא כספי המסים. הם שלהם, והם הכרחיים לתשלום משכורות". הנושא עלה גם בשיחתם של הנשיא ביידן וראש הממשלה נתניהו בסוף השבוע, בה על פי הבית הלבן, דנו שני המנהיגים "בהתקדמות האחרונה בהבטחת הכנסותיה של הרשות הפלסטינית לתשלום משכורות, כולל עבור כוחות הביטחון הפלסטינים בגדה המערבית".
בנובמבר ובדצמבר, הועברו הכספים לרש"פ ללא הסכום שעבר לעזה, למרות התנגדותו למהלך של שר הביטחון יואב גלנט. על פי גורמים המעורים בנושא, בנובמבר אמנם דחתה הרש"פ את קבלת הסכום המקוזז, אולם בדצמבר כבר קיבלה אותו, למרות הקיזוז.
בסוף השבוע, שוחחו כאמור הנשיא ביידן וראש הממשלה נתניהו בטלפון לאחר למעלה משלושה שבועות ללא שיחה ביניהם. מול פרסום אמריקני כי נתניהו אמר בשיחה כי אינו שולל הקמת מדינה פלסטינית, פרסמה לשכת ראש הממשלה בצהרי השבת תגובה בה נאמר: "בשיחתו עם הנשיא ביידן, חזר ראש הממשלה נתניהו על עמדתו העקבית מזה שנים, אותה אף ביטא במסיבת עיתונאים יום קודם לכן: אחרי חיסול חמאס ישראל חייבת להישאר בשליטה ביטחונית מלאה ברצועת עזה כדי להבטיח שעזה לא תהווה עוד איום על ישראל, ודבר זה מתנגש עם הדרישה לריבונות פלסטינית".
ביידן המשיך בשיחה ללחוץ בכל הנוגע להכנסת סיוע הומניטרי נוסף לעזה, ובירך על "החלטת ממשלת ישראל להתיר משלוח קמח לעם הפלסטיני ישירות דרך נמל אשדוד, בעוד הצוותים שלנו עובדים בנפרד על אפשרויות לאספקה ימית ישירה יותר של סיוע לעזה. הנשיא דן באחריותה של ישראל גם כשהיא מקיימת לחץ צבאי על חמאס ומנהיגיו לצמצם את הפגיעה באזרחים ולהגן על החפים מפשע", נמסר מהבית הלבן.
מלשכת ראש הממשלה נמסר כי "ההסדר שגובש על ידי ראש הממשלה, שר האוצר והשר לענייניים אסטרטגיים רון דרמר, קיבל אישרור בינלאומי. "ארה"ב ונורווגיה מכבדות את החלטת הקבינט המדיני-ביטחוני שהורה לעצור את העברת כספי עזה לידי הרשות הפלסטינית. על כן, הכספים המוקפאים לא יועברו לרשות הפלסטינית, אלא יישארו בידי מדינה שלישית. לא יעבור הכסף או תמורתו בשום סיטואציה, אלא באישור שר האוצר של ישראל, גם לא באמצעות גורם שלישי.
כל הפרה של ההסכם, מאפשרת לשר האוצר להקפיא באופן מיידי את כלל כספי הסילוקין של הפלסטינים. ארה״ב ערבה לקיום המתווה. ראש הממשלה הנחה לבצע עבודת מטה מסודרת למימוש המתווה על פי הדין".
שר האוצר בצלאל סמוטריץ' כתב ברשת X (טוויטר לשעבר), כי "שום שקל לא יעבור לעזה!".