ארה"ב ובריטניה ביצעו אמש (ב') סבב חדש של תקיפות על המורדים החות'ים, בהסלמה של העימות בין וושינגטון למורדים התימנים שההתקפות הימיות שלהם מאיימות על התנהלות הסחר הבינלאומי. התקיפות, שבוצעו בתמיכת אוסטרליה, בחריין, קנדה והולנד, פגעו בשמונה מטרות בתימן, כולל מתקן אחסון תת-קרקעי ואתרי מכ"ם וטילים, כך דיווחו האומות בהצהרה משותפת שפרסם הפנטגון.
"המטרה שלנו נותרה להפחית את המתיחות ולהחזיר את היציבות בים האדום", נכתב בהודעה. "אך נשוב ונזהיר את הנהגת החות'ים: לא נהסס להגן על החיים והזרימה החופשית של סחר באחד מנתיבי המים החיוניים בעולם".
זה היה הסיבוב השמיני של תקיפות אמריקניות על מטרות של החות'ים מאז 11 בינואר, והשנייה שהשתתפה בה בריטניה. בעוד שבכירים בארה"ב מקווים למבצע מוגבל יחסית, ההתרסה של החות'ים ושבועתם להמשיך לתקוף ספינות ולנקום את התקיפות המערביות מגבירה חששות ממערכה צבאית ממושכת שעלולה להדגיש את כישלון מדיניות החוץ החדשה שהתווה ביידן, שמתמקדת לא במזרח התיכון אלא ברוסיה וסין.
המבצע להסרת האיום החות'י מתקיים בנפרד ממבצע "שומר השגשוג", המאמץ שמובילה ארה"ב לסייר בנתיבי המים באזור ולהגן על ספינות מסחריות מפני תקיפות, וכן מהמבצע למניעת הברחות נשק אל תוך תימן.
גורם צבאי בכיר אמר שהממשל מנסה להגביל את היקף המטרות שלה לאלו הקשורות ליכולת של החות'ים להמשיך בהתקפות הימיות שלהם במסגרת מאמציה להימנע מהסלמה נוספת של המצב. הוא תיאר את התקיפות האחרונות כ"עוד מאותו הדבר".
לדברי הבכיר, במבצע נעשה שימוש בבין 25 ל-30 אמצעי לחימה, כולל תקיפות מנכסים אוויריים וימיים. כלי השיט שיגרו טילי שיוט מסוג טומהוק, בזמן שמטוסים שהשתתפו בתקיפות המריאות מנושאת המטוסים אייזנהאואר בים האדום.
גורמים רשמיים בפנטגון, שדיברו לאחר ההכרזה על התקיפות, תיארו את הפעולה כ"הגנה עצמית". הנשיא ביידן נתקל בביקורת מצד כמה דמוקרטים שאמרו שהיה צריך לבקש אישור מהקונגרס לפני שתקף את החות'ים.