בעקבות הוראת הרמטכ"ל, עליה פורסם לראשונה במקור ראשון, לפיה חיילי מילואים נאלצים לוותר על התמודדות בבחירות כדי להמשיך ולשרת בצבא – והסערה שהתעוררה כתוצאה מכך – בצה"ל הגיעו היום (א') למתווה המאפשר לחיילים שעונים על הגדרות מסוימות להמשיך בשירות מילואים פעיל – ובמקביל להתמודד בבחירות.
בצה"ל אומרים כי הצבא הוא צבא העם ויש להקפיד היטב על שמירת אופיו הממלכתי והא-פוליטי. לכן, לא ניתן להיכלל כמועמד בבחירות המקומיות ולשרת במילואים בעת ובעונה אחת. עם זאת, בצה"ל גיבשו שני עקרונות המאפשרים לפחות לחלק מהמועמדים להמשיך בשירות המילואים אליו גויסו לצורך המלחמה. מדובר במשרתי מילואים המתמודדים בבחירות שיש צורך ביטחוני בהמשך שירותם, ואלו יישארו בשירות מילואים.
במסגרת הזו, לוחמים שיהיו נחוצים בשירות יוכלו להישאר על פי שיקול דעתו והחלטתו של מפקד היחידה. בנוסף, ביישוב שיש בו רשימה מוסכמת וכתוצאה מכך לא מתקיימות למעשה בחירות, אותם מועמדים יוכלו להמשיך ולשרת במילואים. חיילים העונים על הקטגוריות הללו ימשיכו בשירות המילואים עד מתי שנוכחותם תידרש, כלומר גם ביום הבחירות עצמו, אך הם יוכלו להצביע בהתאם לשאר החיילים.
ההוראה המתוקנת הגיע לאחר סערה שהתעוררה בעקבות ההוראה שניתנה בשבוע שעבר בצה"ל, לפיה חיילי מילואים שמתמודדים בבחירות המקומיות וקיבלו בימים האחרונים הוראה לפיה עליהם לפרוש משירות מילואים פעיל או להסיר את שמם מהתמודדות בבחירות. לאור זאת, נאלצו עשרות חיילים להודיע למפקחי הבחירות האזוריים במשרד הפנים כי למרות ההתמודדות, הם פורשים מהמרוץ בבחירות ובוחרים להמשיך לשרת בזמן המלחמה.
מכתב ששלחה ח"כ מיכל וולדיגר לראש אכ"א, נטען כי ההנחיה פוגעת בלחימה ובמשרתי המילואים. "הוראת צה"ל למתמודדים בבחירות להשתחרר כבר כעת גורמת לרבים מהם לוותר כליל על ההשתתפות בבחירות ולהמשיך לשרת לצד חבריהם". וולדיגר הוסיפה כי ההנחיה פוגעת לא רק במשרתי המילואים, אלא גם בצה״ל עצמו, "שכן היא גורעת כוח אדם חיוני והכרחי לצרכי המלחמה. בנוסף, הנחיה זו מסבה נזק גם לציבור הרחב, שמאבד אנשים ערכיים ויקרים שיכולים להוביל את עירם ולייצגם ברשויות המקומיות".
לסיום, דרשה וולדיגר לשנות את ההחלטה: "אי לכך, אני פונה אליך לפעול במיידי לביטול ההנחיה ולבחינת חלופות נוספות, שתאפשרנה לחיילי המילואים להמשיך ולשרת בצה״ל ובו בזמן להתמודד בבחירות המוניציפליות".