אלפי משתתפים הגיעו הערב (א') לבנייני האומה בירושלים לכנס "היום שאחרי", הקורא לחדש את ההתיישבות היהודית בחבל עזה בתום המלחמה נגד ארגון הטרור חמאס ברצועה.
תחת הכותרת "התיישבות מביאה ביטחון – חוזרים לחבל עזה וצפון השומרון" השתתפו גם חברי כנסת ושרים בממשלה, בין היתר – שר האוצר בצלאל סמוטריץ' (הציונות הדתית), שר הבינוי והשיכון יצחק גולדקנופף (יהדות התורה), השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר (עוצמה יהודית), שר התרבות והספורט מיקי זוהר (הליכוד), שר התיירות חיים כץ (הליכוד), שר התפוצות עמיחי שיקלי (הליכוד), שר הנגב הגליל והחוסן הלאומי יצחק וסרלאוף (עוצמה יהודית), השרה להתיישבות ומשימות לאומיות אורית סטרוק (הציונות הדתית) השרה לאיכות הסביבה עידית סילמן (הליכוד), השרה לשוויון חברתי מאי גולן (הליכוד) והשר המורשת הרב עמיחי אליהו (עוצמה יהודית).
את הכנס מובילים מועצה אזורית שומרון יחד עם תנועת נחלה, בתמיכת גופים רבים נוספים, והוא אירוע השיא שבא אחרי פעילות שטח של כנסים, פעילויות ציבוריות ועוד.
במהלך הכנסת הוצגה התוכנית להקמת גרעיני התיישבות ברצועה, כפי שהחלו יישובי השומרון ובנימין בראשית תחילתה. התוכנית שהוצגה בכנס פרסה על מפה את המוקדים בעזה שבהם מבקשים פעילי ההתיישבות להתחיל את הקמת היישובים עם גרעיני המתיישבים הראשונים. גרעין יש"י – יחד שבטי ישראל – מתוכנן להתמקם בפאתי בית חנון, גרעין מעוז בחוף דרום עזה, ובחאן יונס – היכן שממוקדת כעת פעילות צה"ל נגד חמאס – מתוכנן גרעין בשם "שערי חבל עזה". גם עבור הציבור החרדי מתוכננת נקודת התיישבות בשם "חסד לאלפים", הממוקמת על המפה סמוך לעיר רפיח.
בכנס משתתפים עוד שורת אישי ציבור, מעבר לשרי הממשלה, רב מועצת השומרון הרב אליקים לבנון, ראש ישיבת ההסדר בשדרות הרב דוד פנדל, רב קריית ארבע לשעבר הרב דוב ליאור וכן משפחות חטופים, משפחות שכולות, תושבי הדרום ועוטף עזה, גרעיני ההתיישבות בחבל עזה ואלפי בני אדם שהגיעו לתמוך במתווה.

ראש מועצת שומרון יוסי דגן אמר לקראת פתיחת הכנס כי "האלפים נוהרים לכאן מכיוון שעם ישראל הוא עם בריא, והוא יודע מה הוא רוצה ומה צריך לעשות כדי לקבל ביטחון במדינת ישראל. עוד מימי הפלמ"ח למדנו: 'במקום בו תחרוש המחרשה היהודית את התלם האחרון שם יעבור גבולנו'. יד אחת אוחזת במחרשה, בעוד יד שנייה בנשק. רצועת עזה חלק היא מארץ ישראל ויהודים גורשו ממנה".
"אחרי קריאת ההשכמה של השביעי באוקטובר", הוסיף דגן, "עלינו להתיישב בחבל עזה ולהתחיל בצפון הרצועה, זו השפה היחידה שמבין האויב שעומד מולנו. רק מחיר השטח, רק החזרת השטח שלנו אלינו תיתפס בעיניו כתבוסה. אנחנו ישראלים גאים, חזקים ולא חוששים, אנחנו שמחים על תמיכת הממשלה במהלך הזה וקוראים לכולם להצטרף אלינו, להעביר את המסר הזה לאויבים שלנו ולהסביר את חשיבותו לקהילה הבינלאומיות".

דניאלה וייס, יו"ר תנועת נחלה וממובילי התוכנית להתיישבות יהודית ברצועה אמרה כי "בנקודות זמן היסטוריות כמו זו שאנחנו נמצאים בה, אנחנו צריכים להתעלם מכל רעשי הרקע ולהבין מה אנחנו באמת צריכים לעשות, מה החזון שלנו ולאן אנחנו רוצים לכוון. הניצחון האמיתי היחיד של המלחמה הזאת יהיה לשוב לחבלי ארץ אבותינו. בעיר עזה הייתה התיישבות יהודית לאורך רוב שנות ההיסטוריה מאז יציאת מצרים ועד היום".
"אנחנו צריכים להבין שבידינו הדבר", הוסיפה וייס, "ולא להיכנע לתכתיבים ולחצים. כשראש הממשלה מנחם בגין הכריז על ריבונות ברמת הגולן, הנשיא האמריקני רייגן החליט לבטל את ההבנות הביטחוניות עם ישראל, ועצר סיוע כספי של 300 מיליון דולר. זרמו מאז קצת מים בירדן והיחסים חודשו. ממשלים, וגם ממשלות – מתחלפים, אבל על שמירה על ביטחון עם ישראל, ועל המחוייבות שלנו לארץ ישראל – לא נוותר לעולם".
לכנס שותפים 41 ארגונים הפועלים להתיישבות בחבל עזה לאחר זוועות השביעי באוקטובר. בין הארגונים: נחלה, מועצה אזורית שומרון, מטות ערים, בוחרים בחיים, חוג הפרופסורים לחוסן מדיני וכלכלי, אביתר, שאו ציונה נס ודגל, החזית לשחרור דרום תל אביב, פורום נכי צה"ל למען ביטחון ישראל, ישראל מנצחת, יש"י, שוברות שוויון, קהילת העיר עזה, חוזרים הביתה, מעוז, ישיבת חומש, פתאום קם העם, רוח דוד, יוצאים לרחובות, אריאל, עורי ישראל הרחיבי מקום אהלך, ריבונות, קוממיות, מטה 64, חותם, עם ישראל חוזר לחבל עזה, צעדת האימהות, תורת לחימה, מנצחים עד הסוף ולביא.