לראשונה, ועדת הכנסת התכנסה היום (ב') לדון בהדחתו של חבר כנסת. מדובר בח"כ עופר כסיף מתע"ל –חד"ש, אחרי שחתם על עצומה הקוראת להעמיד את מדינת ישראל לדין בבית הדין בהאג על פשעי מלחמה. הדיון הסמי-משפטי נעשה בנוכחות עורכי דינו ובניסיון להוכיח כי כסיף תומך במאבק מזוין נגד מדינת ישראל.
צפו בשידור מהדיון:
"מדובר בצעד תקדימי", אמרה היועצת המשפטית לכנסת שגית אפיק בפתח הדיון. היא הבהירה כי עומדים קשיים משפטיים בהדחה. "נדרשות הוכחות במעשים והתבטאויות של חבר הכנסת לבין עמידה על העילה במאבק מזוין נגד מדינת ישראל. נדרשת מסה קריטית של ראיות משכנעות המלמדות שהתמיכה במאבק מזוין הוא דומיננטי אצל ח"כ כסיף, שהתבטאויותיו קוראות לפעולה אקטיבית לביצוע הפעולות, ולהוצאת שאיפות אלו. כל ספק שמתעורר בדבר קיום העילה – פועל לטובתו של כסיף. הפסקת חברות בכנסת מגבילה את הזכות להיבחר – שהיא זכות נעלה – את הזכות לקדם את האידיאולוגיה שלו ומגבילה את זכותם של ציבור הבוחרים שבחר בו".

עו"ד אפיק סיפרה כי הגיעו אליה בקשות נגד עצם קיומו של הדיון, בטענה ש"יש בו כדי לפגוע בחופש הביטוי הפוליטי והוא בעל אפקט מצנן, יש שימוש לרעה, התעמרות של הרוב במיעוט וחוסר שוויון. לא מצאתי לנכון להיעתר לבקשות על דחייה על הסף, לאחר שהוגשה הבקשה בהתאם". כמו כן, היא הוסיפה כי במידה ויודח, "כסיף יוכל בתוך יומיים אחרי ההחלטה לערער לבג"ץ. החלטת הוועדה יכולה לעמוד למבחן בבית המשפט העליון".
לאחר מכן, נימק ח"כ עודד פורר במשך שעה ארוכה את הטענות להדחתו של כסיף, במהלכן הביא שורת התבטאויות ודוגמאות שאמר כסיף בהזדמנויות שונות ומוכיחות לטענתו תמיכה במאבק המזוין נגד ישראל, כאשר בשיאם החתימה על העצומה התומכת בעתירת דרום אפריקה לבית המשפט הבינלאומי בהאג, בה הצטרף לטענה כי ישראל מבצעת רצח עם ברצועת עזה. בנוסף, ישנם ציטוטים חמורים אחרים של כסיף שבהם טען כי ישראל מבצעת פשעי מלחמה.

פורר הציג את המשוואה על הלוח, לפיה תמיכה של כסיף בתביעה בהאג נגד ישראל תביא להפסקת הלחימה ולהכרזה על ישראל כמבצעת רצח עם, ההפסקה תביא לכך שחמאס יתאושש ויתחמש וההתאוששות תביא לפגיעה בחיילים – והמסקנה היא שכסיף תומך במאבק מזוין נגד ישראל. "כסיף וחמאס נמצאים באותו הצד, הוא מבין מה משמעות החתימה על העצומה", סיכום פורר בדיון. "כשאני רואה מה המטרות של חמאס – הפסקת הלחימה וטענה שישראל עושה רצח עם, המטרות הן זהות ואנחנו רואים בעצם את התמיכה של כסיף בחמאס".
מיכאל ספרד, עורך דינו של כסיף, השיב כי "ח"כ פורר האשים את כסיף בכל מיני דברים, שאתם תופסים אותם כמתועבים, קשים ומסוכנים ובלתי מתקבלים על הדעת – אבל הם לא עילה להדחה על מאבק מזוין של חמאס בישראל. זו האשמה, וכל השאר הוא צבע. הראיות שהביאו הם בגלקסיה אחרת, מחוץ למערכת השמש. זה קשקוש בלבוש".
כמו כן, עו"ד ספרד טען כי כסיף הביע ביקורות נגד חמאס ואף אמר עליהם "יימח שמם". הוא הוסיף שיש סכנה בשימוש בהדחה: "יש לנו קואליציה ואופוזיציה שעושים יד אחת נגד מיעוט. אם תתקבל הבקשה, אנחנו בדמדומים של נציגות פרלמנטרית של ערבים בכנסת".
כשהגיע תורו של כסיף עצמו לדבר, הוא אמר כי "העמדות שלי לא פופולריות ואני מקבל את הגזירה להיות לא פופולרי ואף שנוא, ואני עושה זאת באמונה שלמה מתוך אמונה בצדקת דרכי. הטענה שאני תומך בחמאס היא סילוף פרוע שאין בו אטום של אמת. זו רדיפה פוליטית והשתקה, כשהמטרה היא הדרתם הפוליטית של הערבים והנצחת שלטון הימין הכהניסטי".

כדי שכסיף יודח, נדרשים שני שלבים: בשלב הראשון, נדרשים איסוף של מעל 70 חתימות על מנת לקיים דיון בוועדת הכנסת (מה שכאמור כבר קרה), קבלת ההחלטה ברוב שלושה רבעים מחברי הוועדה, כאשר רק חברי ועדה שנכחו בלפחות במחצית מהדיונים בנושא יהיו רשאים להצביע. בשלב השני, נדרשת הצבעה של 90 חברי כנסת בעד הדחתו הסופית במליאת הכנסת, בהם ח"כים שלא היו רשאים לחתום – כמו יו"ר הכנסת אמיר אוחנה וחברי ועדת האתיקה – אך יוכלו להצביע במליאה.
חברי הכנסת החברים בוועדה הם ינון אזולאי, זאב אלקין, בועז ביסמוט, מירב בן ארי, עמית הלוי, ווליד טאהא, בועז טופורובסקי, אחמד טיבי, מתן כהנא, ארז מלול, שרון ניר, משה סעדה, צביקה פוגל, אריאל קלנר, משה רוט ושמחה רוטמן.