שר החינוך יואב קיש התייחס הבוקר (ג') בוועדת החינוך לפרסום השינוי עליו החליטה מפמ"רית היסטוריה בחינוך הממלכתי בעקבות המלחמה. לפי השינוי בבחינת הבגרות, פרק השואה שהיה עד כה פרק החובה היחיד, יהפוך גם הוא לרשות ולבחירה בפני התלמידים.
"ברגע שנודע לי על כך, מהפרסום בתקשורת, אמרתי לעצור את ההחלטה ולבחון", אמר השר קיש, וציין כי היום או מחר יתקיים דיון במשרד החינוך בעניין. "בעקבות המלחמה הקלנו על בחינות הבגרות ויצרנו לתלמידים בחירה מוגברת. עשו אצלנו עבודה פנימית בתוך המקצועות. במקביל היו גם חששות של אוכלוסיות כי עיסוק בשואה עכשיו הוא קשה ורגיש מהרגיל. אני מסכים שנושא השואה הוא חובה וחייב להילמד. איפה שיש קשיים צריך לתת מענה".
במשרד החינוך אמרו בתחילה כי בעקבות אירועי ה-7 באוקטובר, התקבלו פניות רבות מאנשי מקצוע ומהורים על כך שהעיסוק בשואה מעורר קושי רגשי ונפשי עצום בקרב התלמידים. עקב כך הוחלט באופן זמני לא לחייב את התלמידים להיבחן בפרק השואה במסגרת בחינת הבגרות. לצד זאת, הודגש כי הנחיה זו תקפה לשנת תשפ"ד בלבד, לאור הסמיכות לאירועי ה-7 באוקטובר.
חומר הלימוד לבחינת הבגרות בהיסטוריה מחולק לארבעה פרקים: לאומיות וציונות, מלחמת העולם השנייה והשואה, המאבק על הקמת המדינה וסוגיות בתולדות מדינת ישראל. בתחילה הייתה חובה לענות על שאלה אחת מכל פרק, אך בקורונה עודכן המתווה וצומצם כך שהייתה חובה לענות על שלוש שאלות, כשאחת מהן חייבת להיות מהפרק של השואה. לפי המתווה החדש, התלמידים עדיין יחויבו לענות על שלוש שאלות אך יוכלו לבחור אותן משני פרקים.
במשרד החינוך הדגישו בתחילה כי הפרק של השואה נשאר בבחינה אבל הוא לא חובה, ונתון לשיקול הדעת של המורה בהתאם למצבם הרגשי של התלמידים. בעקבות הדיווח, הנחה השר קיש לעצור את ההחלטה עד לבירור הנושא, לאור רגישות הדברים.