אחרי שנאמר מוקדם יותר היום (ג') בדיון בכנסת כי למידת השואה היא חובה עבור תלמידי ישראל, בדיון שנערך כעת במשרד החינוך, הוחלט שלא לשנות את ההנחייה של מפמ"רית היסטוריה בחינוך הממלכתי אורנה כץ-אתר, וכי פרק השואה בבחינת הבגרות הקרובה יישאר כפרק רשות. במשרד החינוך אמרו כי ההחלטה נשארה בעינה מאחר והבחינה עתידה להתקיים ב-4 באפריל, ואין די זמן להשלים את החומר עבור התלמידים שטרם התכוננו לפרק זה.
כזכור, ההחלטה התקבלה ב-31 באוקטובר, שלושה שבועות בלבד אחרי תחילת המלחמה, מתוך רצון להקל על התלמידים בתקופה מטלטלת זו ולאור פניות רבות של הורים ומורים בנושא שטענו שהנושא רגיש ומעורר תחושות קשות אצל תלמידים.

בכל מקרה, אותה הנחיה תקפה רק לשנה זאת, ובשנה הבאה פרק השואה יחזור להיות חובה. בנוסף לכך, הורה שר החינוך יואב קיש כי בתי הספר אשר לא למדו את נושא השואה בשנת הלימודים הנוכחית, יקיימו לימוד ייעודי לנושא בשנת הלימודים הנוכחית והבאה.
"השואה היא אחת מאבני יסוד קיומנו כעם וכאומה, ובימים אלה בהם אנו מתמודדים עם מלחמת קיום שנכפתה עלינו לאחר האסון הנורא אשר פקד אותנו ב-7 באוקטובר, עלינו לזכור ביתר שאת את הזוועות שחוו אחינו ולהבטיח כי לעולם לא עוד", אמר קיש והוסיף כי "לימודי השואה כחלק מבחינת הבגרות הם משמעותיים ובעלי ערך מוסף שאין לו תחליף. משרד החינוך בראשותי ימשיך לראות בזיכרון השואה אבן יסוד ובתוך כך ימשיך לפעול להנצחת זיכרון השואה בכלל הדרכים העומדות לרשותנו הן בבחינות הבגרות והן בעשיה ופעילויות בנושא".