משטרת ישראל עיכבה הבוקר (א') לחקירה שני אימאמים ממסגד בלוד בחשד ל"הקמת רעש בלתי סביר", זאת לאחר שתושבים רבים התלוננו על רעש המואזין המושמע בעוצמה רבה.
תושבים בעיר סיפרו כי מאז ראשית המלחמה, רעש המואזין מהמסגד בלוד מוגבר, אלא שבמשטרה ניסו לפתור את הסוגיה בשיח בין הצדדים, הסברה והידברות. מהמשטרה נמסר כי בתום מיצוי כלל המהלכים, לרבות ניסיונות הידברות עם אנשי המסגד, נערכה בדיקה מקצועית של רמת הרעש באמצעות מכשיר ייעודי על ידי מדור הגנת הסביבה, ונרשמו דו"חות בהתאם בגין הקמות הרעש.
בהתאם לממצאי הבדיקה וגרימת הרעש המתמשכת, הפוגעת באיכות חיי התושבים והסדר הציבורי, הנחה מפקד מחוז מרכז ניצב אבי ביטון לעכב הבוקר את 2 האימאמים לחקירה, כאשר בתום חקירתם ייבחנו המשך ההליכים, לצד הפסקת מטרד הרעש האסור.
הדיון על עוצמת הכרוז במסגדים הינה סוגיה שעולה אחת לכמה שנים בעיר לוד ובכלל. בעבר טענו חברי מועצה מהחברה הערבית בעיר כי "חמש פעמים שהמואזין מדבר לפנות בוקר ובצהריים ובערב, זה קודש קודשים". אך בתקופות רגועות יותר בשיח בין המשטרה לאנשי הדת בעיר סוכם על ווליום נמוך לטובת כל הצדדים.
בחודשים האחרונים שב המואזין במסגד הגדול בעיר להישמע בעוצמה, וחברי מועצה ופעילים בעיר פנו למשטרה מספר פעמים עד שהבוקר נפתחה חקירה רשמית בנושא.
נזכיר כי התקנות למניעת מפגעים אוסרות על הקמת רעש באמצעות רמקול בין השעות 14:00-16:00 בצהריים ובין 23:00 בלילה ועד 07:00 בבוקר של יום המחרת. לשון תקנות אלו חלה גם על רמקולים בשימוש המואזין. עם זאת, נכון להיום, התקנות אינן נאכפות בכל הקשור לתפילת המואזין.
בשל חוסר האכיפה נגד רעש המואזין במסגרת "חוק הרעש", נעשו ניסיונות בעבר להגביל את עוצמת המואזין דרך מהלכי חקיקה שונים. בשנת 2016 הועלתה הצעת חוק בכנסת שמטרתה להגביל את עוצמת הקול של המואזין בין השעות 23:00-6:00. הצעת החוק עברה בקריאה טרומית ב-8 במרץ 2017, אולם החקיקה נעצרה בהמשך בשל התנגדות המפלגות החרדיות בצל חששן שהאיסור יוחל גם על צופרי שבת.