בשבועות האחרונים, עם שחרורם המדורג של חטיבות המילואים והסדירות מהלחימה ברצועת עזה, התגלו עשרות מקרים בהם לוחמים מציעים למכירה ברשתות החברתיות ציוד לחימה אותו קיבלו בתרומות, דבר שמביא להשלכות רחבות מאוד.
גורמים בצה"ל שנחשפו למקרים בהם לוחמים מציעים למכירה וסט חדש או קסדה טקטית משופרת ביותר מ-1,000 שקלים לפריט, לצד מדים טקטיים שהפכו למבוקשים ונמכרים במאות שקלים, כעסו על התופעה עד כדי עצירה של תרומות ציוד גם ליחידות אחרות שכן צריכות אותן. בנוסף, גם תורמים בעצמם החלו לשקול גיוס כספים עבור ציוד, מתוך חשש שמאוחר יותר הציוד עצמו יימכר ברשתות החברתיות. נכון לפרסום הכתבה, לא התקבלה תגובה מצה"ל ולא ידוע אם ננקטו הליכים כדי לעצור את התופעה.

יש לציין כי בתחילת המלחמה, בעיקר בעקבות גיוסם של יותר מ-300 אלף משרתי מילואים תוך זמן קצר מאוד, התגלו מקרים רבים של מחסור בציוד, חלקם פריטים קריטיים ללחימה כמו אפודים קרמיים, קסדות תקניות וכוונות לנשק, ורבים אחרים שנחשבו ל"מותרות". בשל הקושי של צה"ל לתת מענה לכל החיילים, החלו להתארגן תרומות ייעודיות להשלמת החוסרים. הן מצד היחידות עצמן שביקשו להשלים ציוד לפני תחילת התמרון הקרקעי, והן מצד אנשי עסקים ופילנתרופים שזיהו חוסרים וניצלו את היכולות והקשרים שלהם כדי לגייס כספים שיסייעו ברכישת הציוד.
מאז ביקשו בצה"ל להדגיש כי אין מחסור בציוד, וכי מדובר בפערים זמניים שנוצרו רק בשל הגיוס ההמוני בזמן קצר. בנוסף ציינו במערכת הביטחון כי גיוס ציוד לחימה ללא אישור של צה"ל, יכול להביא לכניסת ציוד לא תקני ולשימוש של הלוחמים בו, דבר שעלול לפגוע בהם. כך למשל התגלו מאות לוחות קרמיים לא תקניים שנרכשו עבור לוחמים, דבר שהיה יכול לסכן אותם ולא להגן עליהם בלחימה ברצועת עזה.

מדובר צה"ל נמסר: "מכירת ציוד צבאי היא אסורה. כל מקרה פרטני מטופל בהתאם לנסיבות".