אחרי הביקורת על הקמת וועדת חקירה למלחמה בראשות קצינים בדימוס, ואחרי שהחליט לבטל את ההחלטה, צה״ל החל לבסוף לתחקר מבצעית את המחדל ואת הלחימה בארבעת החודשים של המלחמה. הרמטכ״ל השתתף מוקדם יותר היום (ג׳) בכנס מבצעי של חיל האוויר, יחד עם מפקד חיל האוויר, אלוף תומר בר, מפקד פיקוד הדרום, אלוף ירון פינקלמן ומפקדים נוספים בחיל. כמו כן, בכנס הוצגו עיקרי הפעילות של חיל האוויר במלחמה ותוכניות החיל לשנת 2024.
בכנס ציין הרמטכ"ל את התקיפות העוצמתיות שאפיינו את תחילת הלחימה בעזה: "התחלנו מאוד קשה, היה קשה מאוד לדמיין אפילו התחלה כל כך קשה. אבל בלמנו. אמנם במחיר גבוה מאוד, אבל התעשתנו והתחזקנו לצאת להתקפה מאוד איכותית, מאוד עוצמתית ונמשיך אותה, נמשיך אותה בעוצמה חזקה מאוד עד השלמת כל מטרות המלחמה".
בהמשך, הסביר מדוע התחקיר המבצעי של המלחמה עדיין לא החל: "מדוע עדיין לא תחקרנו? אנחנו במלחמה מאוד עצימה, קשב על הרבה זירות כפי שציינתי, לחימה מאוד עצימה גם בתוך רצועת עזה בפני עצמה. תחקיר דורש זמן, תחקיר דורש פניות. ואנחנו כולנו מבינים – תחקירים קשים דורשים גם מקום אמוציונלי, נכון לעשות אותם בצורה הנכונה. ולכן חיכינו עד עכשיו. מהצד השני – הכוונה שלנו היא מאוד ברורה. לתחקר וללמוד ולצלול עד תחתית הבאר, ולא להשאיר אף אבן שלא הפכנו. אנחנו רוצים ללמוד, להבין מה עבד, להבין מה לא עבד, מה יכולנו לעשות אחרת. ובמשפט מאוד פשוט – להיות יותר טובים, כדי שזה לא ישנה, גם ביכולת שלנו להתריע וגם ביכולת שלנו למנוע".
לאחר מכן, ציין הלוי מהם הערכים שעתידים להוביל את התחקיר שייעשה בהמשך: "סיכמנו חמישה ערכים שילוו אותנו בתחקיר הזה: אמת, שקיפות, ענייניות, אחריות ואחרון אחרון בהחלט חביב וחשוב מאוד, רעות. עם אלה נקיים את התחקירים המאוד מורכבים האלה. אני חושב שאם נקפיד כולנו על חמשת הערכים הללו, אנחנו יכולים לצלוח את זה. זה יהיה מסע קשה, אנחנו נצא בצד השני מחוזקים מאוד, טובים יותר, וזה מה שצריך".
לסיום, הלוי התייחס גם לחלקו של חיל האוויר במלחמה ואמר: "אני רואה את איכותו של חיל האוויר ואת המרכזיות שלו באמת בכל שלבי הלחימה. מקור לגאווה. אני רואה את העשייה, בתכנונים ובביצוע, אני רואה את התוצאות, ואני רואה בביקורים. ניגשים אליי מג"דים ומח"טים ואומרים לי – חיל האוויר פה איתנו כמו שלא ראינו מעולם״.