הלחץ על השרים עובד: במפגש זום שקיים הערב (ג') עם פעילים וחברי המפלגה, התבטא יו"ר תקווה חדשה וחבר הקבינט הביטחוני, השר גדעון סער, נגד הכנסת הסיוע ההומניטרי לרצועת עזה וקרא לעצור אותה מיד. במקביל, השר בני גנץ אמר בהצהרה כי "עלינו לקדם מתווה שבמסגרתו יועבר המזון לעזה דרך גורמים בינלאומיים שאינם קשורים בחמאס".
Video: הצהרתו של השר גדעון סער נגד הכנסת הסיוע ההומניטרי לרצועה.
סער, שנשאל על ההפגנות בכרם שלום, השיב כי המצב בו חמאס משתלט ומחלק את הסיוע ההומניטרי בעזה הוא: "בלתי אפשרי וצריך להיפסק". לדבריו: "הדבר הזה חותר תחת אחת ממטרות המלחמה – השמדת היכולות השלטוניות ברצועת עזה. משום שזה נותן כוח לחמאס מול האוכלוסייה, קראתי לגבש חלופות בנושא. אני בדעה שצריך להפסיק מיד את הסיוע ההומניטרי לרצועה עד לגיבוש מתווה סיוע שלא יהיה נתון להשתלטות של חמאס".
לקראת ביקורו בישראל של מזכיר המדינה האמריקני, אנתוני בליקנן, אמר סער כי "אנחנו חייבים לאתחל מחדש את הרעיון של הסיוע ההומניטרי כדי להמשיך ולדבוק במטרות המלחמה". בהמשך הוא ציטט את דברי בלינקן שנאמרו ב-17 באוקטובר, לאחר דיון בקבינט המלחמה: "חמאס עלול לתפוס או להשמיד סיוע הנכנס לעזה, או למנוע ממנו להגיע לאנשים הזקוקים לו. אם חמאס יחסום בדרך כלשהי את הסיוע ההומניטרי מלהגיע לאזרחים, לרבות באמצעות תפיסת הסיוע עצמו, אנחנו נהיה הראשונים לגנות אותו ונפעל למנוע את הישנותו. סיוע הומניטרי ממצרים יאופשר כל עוד אספקה זאת לא תגיע לחמאס, וכל אספקה שתגיע – תסוכל".
ראש ההמשלה נתניהו דרש ממערכת הביטחון לגבש רעיונות לצמצום הגעת הסיוע ההומניטרי לידיים של חמאס. במקביל, גם השרים איזנקוט וגנץ אמר בימים האחרונים כי יש להגביל את העברת הסיוע ההומניטרי לרצועה, זאת לאור נתון שהציג השב"כ לפיו החמאס משתלט על רובו.
"לצערי, איבדנו זמן יקר בהתקדמות לפירוק המשילות של חמאס, בדגש על צפון הרצועה, בשל גרירת רגליים", טען גנץ בהצהרה, "עכשיו, באופן דחוף, עלינו לקדם מתווה שבמסגרתו יועבר המזון לעזה דרך גורמים בינלאומיים שאינם קשורים בחמאס כמו אונר"א. גם אם זה יצריך עצירה או הפחתת כמויות. גם אם נאפשר הכנסת משאיות מצפון הרצועה ולא מדרומה. כל האפשרויות על השולחן – רק לא חמאס. המטרה שלנו היא 100% שליטה ביטחונית – 0% שליטה אזרחית. כדי שזה יקרה, גם העולם חייב להירתם. רק כך יותר סיוע יגיע לתושבים ולא יעבור דרך המחבלים".