אחרי דחיות רבות, ארגון חמאס השיב תשובה רשמית באשר לעסקת שחרור חטופים. בתנועה ציינו כי הם משיבים להצעה ברוח חיובית, אך בד בבד הערימו תנאים הרחוקים מאלה שנדונו בפריז, תנאים שישראל לבטח לא תסכים למימושם. "לאחר התייעצויות הנהגת תנועת חמאס עם גדודי ההתנגדות, תנועת חמאס מסרה לאחרונה את תגובתה לאחים בקטאר ובמצרים בנוגע להסכם", נכתב בהודעת חמאס, "התנועה התייחסה להצעה ברוח חיובית להצעה הכוללת הבטחת הפסקת אש מקיפה ומוחלטת, הפסקת התוקפנות נגד עמנו, הבטחת הקלות, מחסה ושיקום, הסרת המצור על רצועת עזה והשלמת חילופי שבויים".
בנוסף, בתנועה הודו למתווכות ולמדינות התומכות בעצירת המלחמה בעזה: "אנו מעריכים את תפקידם של אחינו במצרים, בקטאר ובכל המדינות המבקשות לעצור את התוקפנות האכזרית נגד עמנו", והוסיפו: "אנו מצדיעים לעמנו ולהתנגדותו האמיצה, במיוחד ברצועת עזה. אנו בתנועת חמאס יחד עם כל הכוחות והפלגים הלאומיים נמשיך להגן על עמנו, בדרך לסיום הכיבוש והשגת הזכויות הלאומיות הלגיטימיות שלהם על אדמתם".
כאמור התנאים שהציבה חמאס בתשובתה, רחוקים מההסכמות של ישראל, מה שהופך את התשובה החיובית של חמאס לעסקה, לבלתי רלוונטית. העובדה הזאת לא מנעה מקטאר, המתווכת שמסייעת לארגון הטרור לאורך המלחמה באמצעות רשת אלג'זירה, להציג את חמאס באור חיובי ואת ישראל כסרבנית לעסקאות גם מול האמריקאים. ראש הממשלה ושר החוץ של קטאר, מוחמד בן עבד א-רחמן בן ג'אסם א-ת'אני, התייחס במסיבת העיתונאים שקיים יחד עם מזכיר המדינה האמריקאי, אנתוני בלינקן, לתגובת חמאס לעסקה המוצעת: "תגובת חמאס כוללת מספר הערות, אך היא חיובית באופן כללי וקוראות לאופטימיות". על מנת לא לשבש את המו"מ הוא לא התייחס לפרטים נוספים מתגובת חמאס.