שופטת בית המשפט המחוזי בתל אביב, מיכל אגמון גונן, פסקה כי רשות האוכלוסין וההגירה לתת לכל אזרחי אוקראינה השוהים בישראל תחת הגנה זמנית מפני הרחקה בשל המלחמה באוקראינה (אשרת 2(א)(5)) אשרה הניתנת למבקשי מקלט ומקנה להם זכויות בריאות, חינוך ורווחה.
בפסק הדין כתבה אגמון-גונן כי במהלך שנתיים הרשות התחייבה לגבש מדיניות בכל הנוגע לזכויותיהם של אזרחי אוקראינה אך לא עשתה כן: "היינו, על אף העיכובים, האיחורים, והתגובות שלא בהתאם להחלטותי, נתתי לממשלה הזדמנות נוספת לגבש מדיניות סדורה ולהעניק במסגרתה לאזרחי אוקראינה השוהים תחת ההגנה הזמנית את הזכויות, להן היא מחויבת מכוח אמנת הפליטים". היא טענה כי המדינה מנסה למרוח זמן בניסיון "לייתר את הצורך ליתן מענה עקרוני למצוקתם של כלל אזרחי אוקראינה השוהים בעת הזו בישראל, וזאת בניגוד גמור להתחייבויותיה המפורשות כפי שפורט לעיל, ותוך פגיעה אנושה בעיקרון השוויון".
בהמשך נימקה את החלטתה הן בחובות המדינה לפי אמנת הפליטים, הן בחובותיה למתן זכויות לקיום מינימלי בכבוד, הן מכוח הדין הבינלאומי, הן מכוח חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו, וטענה כי מדינת ישראל מחויבת ליתן לחוסים תחת הגנה קבוצתית זמנית זכויות שיאפשרו קיום מינימלי בכבוד, בהמשך דחתה את טענת הרשות לפיה זכאים אזרחי אוקראינה לכל הזכויות שמקנה אשרת 2(א)(5) והדגישה כי המדינה לא הבהירה, במהלך שנתיים, באילו זכויות מדובר ואיך ניתן לממשן.
לסיום כתבה כי "גם ארצנו שלנו מצויה במלחמה בימים אלו. ימי המלחמה מערימים קשיים נוספים על מימוש זכויות לאור המחסור בכוח אדם, והעובדה שידי רשויות החינוך, הבריאות והרווחה מלאות עבודה בטיפול בנפגעים ובמפונים. …. יש לשמור בימים אלו גם על זכויות של קיום מינימלי בכבוד, זכויות המגיעות לכל בני האנוש, לרבות דרך קלה למצותן, גם של אלו שנמלטו לכאן ממלחמה אחרת המתחוללת בארצם שלהם. על כן בשלה העת לקבוע כי כל אזרחי אוקראינה השוהים בישראל תחת ההגנה הזמנית יקבלו אשרת 2(א)(5), הכוללת היתר עבודה, שתעמוד בתוקפה, כל עוד ההגנה הזמנית עומדת בתוקף".
היא הורתה לרשות ליתן לכלל אזרחי אוקראינה השוהים בישראל תחת ההגנה הזמנית אשרת 2(א)(5) בתוך כחודש, ולפרסם זאת באתר הרשות. כן חייבה את הרשות בהוצאות.