ההתקדמות בלחימה ברצועת עזה הפכה את רפיח למוקד הלחימה האחרון. על פי הערכות, ברפיח ישנם כשלושה גדודים של חמאס שישראל מתכוונת לפרק, אבל העובדה שמדובר בעיר הגובלת עם מצרים הופכת את המשימה למורכבת.
בינתיים, גוברת ההבנה בישראל כי חייבת להיות שליטה על ציר פילדלפי – על מנת להבטיח את הפסקת אספקת אמל"ח לארגוני הטרור בעזה. בנוסף, הלחץ המצרי מפני תקיפה ישראלית קיבלה ביטוי בשטח: על פי סוכנות הידיעות רוייטרס,
צבא מצרים מתגבר את כוחותיו בגבול עם עזה, לאור התקרבות התקיפות הישראליות לרפיח. מקורות ביטחוניים מצריים דיווחו לסוכנות הידיעות כי בשבועיים האחרונים מצרים שלחה כ-40 טנקים ונגמ"שים לצפון מזרח סיני, כחלק מסדרה של צעדים לשיפור הביטחון בגבול עם רצועת עזה.
הכוחות המצריים נפרסו לפני שישראל הרחיבה את פעילותה לעיר רפיח, אליה הגיעו מרבית תושבי רצועת עזה במהלך מנוסתם מהתקיפות הישראליות. החשש המצרי הוא מפני גל המוני של עזתיים שיגיעו למעבר רפיח ויאיימו לפרוץ לתוך גבול מצרים. המקורות הביטחוניים אמרו לסוכנות, כי בנוסף לחומת הבטון שהקימה מצרים בגבול, היא הקימה גם מחסומי חול והגבירה את המעקב בעמדות הגבול.
שר החוץ המצרי סאמח שוכרי, אמר במסיבת עיתונאים משותפת עם שרת החוץ הבולגרית בקהיר כי "ההתפתחויות ברפיח הפלסטינית מבשרת על המשך ההידרדרות בעזה". הוא הוסיף כי "הדיווחים על ההתפתחויות ברפיח מבשרת על קורבנות נוספים ובמצב הומניטרי קריטי. ישנם 1.4 מיליון אזרחים פלסטינים שנמצאים באזור צר מאד, והם לא יכולים להגן על עצמם מפני פעולה צבאית (ישראלית) ברפיח".
האו"ם ונציג האיחוד האירופי הזהריו מפני המצב ברפיח, ויש הסכמה בינלאומית שהאזור לא יוכל לעמוד בהתקפות שראינו בזמן האחרון: "מדובר בקריאה כי המצב ברפיח לא יכול לשאת עוד קורבנות הרס", כך אמרו, "ולכל הרחבה של פעולה צבאית יהיו השלכות. אנחנו אומרים שוב, ישנה מדיניות שיטתית שההשלכות שלה היא הגירה ופליטות".