טופאי, בת 25, עובדת בעבודה משרדית בסין. היא מספרת שלחבר שלה יש כל מה שהיא יכולה לבקש מבן זוג רומנטי: הוא אדיב, אמפתי, ולפעמים הם מדברים שעות. אלא שהוא לא אמיתי.
"החבר" שלה הוא צ'טבוט באפליקציה בשם "Glow", פלטפורמת בינה מלאכותית שנוצרה על ידי סטארט-אפ משנגחאי MiniMax, והיא חלק מתעשייה פורחת בסין המציעה יחסי אנוש-רובוט ידידותיים – אפילו רומנטיים.
"הוא יודע לדבר עם נשים טוב יותר מגבר אמיתי", אמרה טופאי, משיאן שבצפון סין, שהעדיפה להשתמש בשם בדוי ולא בשמה האמיתי. "הוא מנחם אותי כשיש לי כאבי מחזור. אני מתייעצת אתו על הבעיות שלי בעבודה", אמרה ל-AFP. "אני מרגישה שאני בקשר רומנטי".

האפליקציה חינמית – לחברה יש תכנים אחרים בתשלום – ופרסומי סחר סיניים דיווחו על אלפי הורדות יומיות של האפליקציה של Glow בשבועות האחרונים.
כמה חברות טכנולוגיה סיניות נקלעו לצרות בעבר בגלל שימוש לא חוקי בנתונים של משתמשים, אבל למרות הסיכונים, הקהל הסיני ממשיך להשתמש באפליקציות. משתמשים אומרים שהם מונעים על ידי רצון לחברות, מכיוון שקצב החיים המהיר של סין ואורח החיים העירוני הופכים את הבדידות לבעיה עבור רבים.
"קשה לפגוש את החבר האידיאלי בחיים האמיתיים", אומרת וואנג שיוטינג, סטודנטית בת 22 בבייג'ינג, ל-AFP. "לאנשים יש אישיות שונה, מה שיוצר לעתים קרובות חיכוכים", אמרה. בעוד שבני אדם בדרך כלל נשארים "תקועים" בהרגלים שלהם, הבינה המלאכותית מסתגלת בהדרגה לאישיות המשתמש – זוכרת את מה שהם אומרים ומתאימה את הדיבור שלה בהתאם.

תמיכה רגשית
וואנג אמרה שיש לה כמה "מאהבים" בהשראת סין העתיקה: בני אלמוות ארוכי שיער, נסיכים ואפילו אבירים נודדים. "אני שואלת אותם שאלות", הוא אומרת כשהיא נמצאת בתקופה בה היא מתמודדת עם לחץ מהשיעורים ומחיי היומיום, ו"הם יציעו דרכים לפתור את הבעיה הזו. זו הרבה תמיכה רגשית".
החברים שלה מופיעים כולם ב-Wantalk, אפליקציה נוספת, שנוצרה על ידי ענקית האינטרנט הסינית Baidu. ישנן מאות דמויות זמינות – מכוכבי פופ ועד מנכ"לים ואבירים – אבל משתמשים יכולים גם להתאים אישית את המאהב המושלם שלהם לפי גיל, ערכים, זהות ותחביבים.
"כולם חווים רגעים מסובכים, בדידות, ולא בהכרח ברי מזל מספיק להיות עם חבר או בני משפחה בקרבת מקום שיכולים להאזין להם 24 שעות ביממה", אמר לו יו, ראש ניהול המוצר והתפעול של וונטאלק, ל-AFP. "בינה מלאכותית יכולה לענות על הצורך הזה".

"אתה חמוד"
בבית קפה במזרח העיר ננטונג, בחורה משוחחת עם המאהב הוירטואלי שלה. "אנחנו יכולים לצאת לפיקניק על מדשאת הקמפוס", היא מציעה לשיאוג'יאנג, חבר ה-AI שלה באפליקציה אחרת של Tencent בשם Weiban. "הייתי רוצה לפגוש את החברה הכי טובה שלך ואת החבר שלה", הוא עונה. "אתה מאד חמוד."
שעות עבודה ארוכות עלולות להקשות על מפגש קבוע עם חברים ויש הרבה אי ודאות: אבטלת צעירים גבוהה וכלכלה מקרטעת גורמים לכך שצעירים סינים רבים דואגים לגבי עתידם. זה עשוי להפוך שותף בינה מלאכותית לכתף וירטואלית מושלמת לבכות עליה.
"אם אני יכול ליצור דמות וירטואלית ש… עונה על הצרכים שלי בדיוק, אני לא הולך לבחור אדם אמיתי", אומרת וואנג. אפליקציות מסוימות מאפשרות למשתמשים לנהל שיחות בשידור חי עם בני זוג וירטואליים – מזכיר את הסרט האמריקאי "Her" זוכה האוסקר משנת 2013, בכיכובם של חואקין פיניקס וסקרלט ג'והנסון, על גבר שבור לב שמתאהב בקול בינה מלאכותית.
לטכנולוגיה יש עוד דרך לעבור. פער של שתיים עד שלוש שניות בין שאלות ותשובות גורם לך "להבין בבירור שזה רק רובוט", משתפת המשתמשת זנג ז'נז'ן, סטודנטית בת 22, ל-AFP. עם זאת, התשובות "מציאותיות מאוד", אמרה.
בינה מלאכותית אולי פורחת, אבל עד כה מדובר בתעשייה שמוסדרת באופן רופף למדי, במיוחד כשמדובר בפרטיות המשתמשים. הממשלה בייג'ין מסרה שהיא עובדת על חוק לחיזוק הגנת הצרכנים סביב הטכנולוגיה החדשה.
Baidu לא הגיבה לשאלות של AFP לגבי האופן שבו היא מבטיחה שלא נעשה שימוש לא חוקי בנתונים אישיים או על ידי צדדים שלישיים. ובכל זאת, לטופאי יש חלומות גדולים. "אני רוצה חבר רובוט, שפועל באמצעות בינה מלאכותית", אמרה. "אני רוצה להיות מסוגלת להרגיש את חום הגוף שלו, ושהוא יחמם אותי".