בימים האחרונים המתווה להרחקת חיזבאללה מגבול ישראל צובר תאוצה, כשבמרכזו הדרישה מישראל לסגת מהר דב. שרת ההתיישבות והמשימות הלאומיות אורית סטרוק הבהירה כי דרישת הסף הלבנונית אינה רלוונטית כלל וכלל.
במכתב ששגרה הבוקר (ג') סטרוק לחברי הקבינט המדיני-ביטחוני היא כתבה כי "לפי הפרסומים בתקשורת, המגעים שמנהל המתווך עמוס הוכשטיין כוללים גם דרישה לבנונית לנסיגה ישראלית מהר דב, כפי הנראה כתנאי לעצם ההתקדמות במו"מ".
השרה העלתה בפניהם את העובדה "שהר דב הוא חלק משטח רמת הגולן, שישראל החילה עליו את ריבונותה המשפט, השיפוט והמנהל שלה". בנוסף הפנתה את תשומת ליבם לכך "שבהתאם לחוק יסוד משאל עם, כל ויתור על הר דב מחייב אישור במשאל עם או ברוב של 80 חברי כנסת", ציינה סטרוק במכתב.

השרה סטרוק ביקשה להודיע למתווך האמריקני שדרישת הסף הלבנונית אינה רלוונטית, וכתבה "אני מקווה שאתם פוסלים על הסף את האפשרות, שלאחר יותר מ-4 חודשי תקיפות משטח לבנון כלפי ישראל, תסכים ישראל לוותר על שטח ריבוני שלה כ"פרס לטרור".
נזכיר כי לאחר שהממשלה אישרה את ההסכם הימי עם לבנון, שלחו השרה סטרוק יחד עם השר יריב מכתב לראש הממשלה דאז לפיד בו דרשו כי ההסכם יובא לאישור מליאת הכנסת או למשאל עם כפי שנדרש בחוק יסוד "משאל עם".
לפי המתווה להפסקת אש עם ישראל אותו הציע צרפת לביירות, ודווח בסוכנות הידיעות רויטרס, מדובר בשלושה שלבים שיימשכו על פני עשרה ימים, כאשר כוחות חיזבאללה יידרשו לסגת מרחק של 10 ק"מ מהגבול עם ישראל, מרחק קטן בהרבה מהחלטת ממשלה 1702 להשגת כוחות חיזבאללה מעבר לנהר הליטני שנמצא כ-30 קילומטרים מהגבול. במקום זאת, צבא לבנון יתפוס את הקו על ידי 15 אלף חיילים שלו. בנוסף, הפעולות הצבאיות משני צדי הגבול יופסקו, ישראל תתחייב לא לטוס מעל לבנון ושתי המדינות יחדשו את השיחות ביניהן על הגבול, בסיוע יוניפי"ל.
בכיר חיזבאללה חסן פדלאללה הגיב ואמר ש"ארגון חיזבאללה לא יתייחס לשום הצעה על גורל דרום לבנון בטרם תיפסק התוקפנות הישראלית בעזה. האויב לא במצב להציב תנאים".