לפי נתוני ההצבעה של 250 מתוך 259 הקיבוצים שהשתתפו בבחירות אתמול (ג'), הבוקר עלה כי ליאור שמחה נבחר לתפקיד מזכ"ל התנועה הקיבוצית הבא, ובכך הביס את הדס ילין דניאלי – מנכ"לית התנועה שנתמכה על ידי מובילי ואנשי המחאה נגד הממשלה.
בהודעת יו"ר ועדת הבחירות, עו"ד יעקב דרומי ציין כי 17,011 מצביעים הצביעו בעד ליאור שמחה. זאת לעומד הדס דניאלי ילין, בעדה הצביעו 14,480 חברים. שמחה יחליף בתפקיד את ניר מאיר, שכיהן בתפקיד בתשע השנים האחרונות.
נתוני ההצבעה הגבוהים באופן יחסי עומדים על 48.7% מבעלי זכות ההצבעה שמימשו את זכותם, זאת לאחר שהבחירות התקיימו ב-259 קיבוצי התנועה הקיבוצית, ביניהם יותר מ-50 קיבוצים שפונו מעוטף עזה וגבול הצפון. במרבית הקיבוצים התאפשרה לראשונה הצבעה בקלפי דיגיטלית, וכך התאפשר לחברי הקיבוצים המפונים להצביע.
הבחירות שהתקיימו ברקע השנה האחרונה, במהלכה התנהל מאבק של התנועה הקיבוצית נגד הרפורמה המשפטית והפגיעה הקשה אותה ספגו חלק מהקיבוצים ב-7 באוקטובר, הפכו את בחירת זהות המזכ"ל לאירוע משמעותי בחוגי השמאל.
דניאלי, מנכ"לית התנועה בשבע שנים האחרונות ומנכ"לית שדולת הנשים, קיבלה תמיכה ברשת החברתית מפעילים המזוהים ואף כאלו שעמדו בחזית המחאה נגד הממשלה, בהם אורלי בר-לב ו משה רדמן, שצייץ לאחר פרסום התוצאות: "אני מברך את ליאור שמחה על הזכייה ומקווה שהוא יפעל להביא לידי ביטוי את הרצון של הציבור הקיבוצי, הפעיל והמעורב, למעורבות אקטיבית ומשמעותית של התנועה ומנגנוניה במאבק על פרצופה של ישראל". עוד הוסיף כי "אני גאה על המאבק העיקש ועל כך שהבאנו לאחוזי שיא בהצבעה ולשיח ער על תפקידה של התנועה הקיבוצית במאבק על פרצופה של ישראל. גאה בחברים לדרך שלא מצמצו ולא פחדו לנקוט עמדה גם 'בתוך המחנה'. לנקוט עמדה זה לא אומר ״לירות בנגמש״ זה אומר ללכת עם עקרונות".
עבור שמחה, מדובר בניצחון משמעותי, לאחר שבסיבוב הקודם הפסיד למאיר. שמחה מכהן כמנכ"ל התאחדות יצרני החלב בישראל, ובעבר כיהן כמזכיר קיבוץ נצר סרני ובכיר בקבוצת "אדלר חומסקי ורשבסקי" – מקבוצת התקשורת הגדולה בישראל. תמיכתו מובלת על ידי ארגוני החקלאי.
הבחירות התקיימו ארבעה חודשים לאחר המתקפה הרצחנית של חמאס, בה ולאחריה נרצחו 252 חברי ותושבי קיבוצים והקיבוץ הדתי, ונחטפו לרצועת עזה יותר מ–140 נוספים. כמו כן, הבחירות התקיימו ברקע פינוי תושבי 56 קיבוצים מהדרום והצפון.
לאור כמות המפונים הגדולה, אפשרו בתנועה לכל בעלי זכות ההצבעה להשתתף בבחירות בקלפי דיגיטלית, באמצעות הטלפון הנייד או המחשב, בקיבוצים בהם נהוגה מתכונת הצבעה כזו. בקיבוצים בהם נהוגה בימי שגרה "קלפי ידנית", ההצבעה למזכ"ל נערכה באמצעות פתקי הצבעה.