בשבוע הבא, מועצת הביטחון של האו"ם עשויה לקיים, ביוזמת אלג'יריה, הצבעה על החלטה המבקשת הפסקת אש "מיידית" בעזה, כך אמרו מקורות דיפלומטיים לסוכנות הידיעות הצרפתית, אם כי נראה שוושינגטון שוב עומדת לחסום אותה.
אלג'יריה פתחה בדיונים על טיוטה חדשה לאחר שבית הדין הבינלאומי לצדק קבע בסוף ינואר כי על ישראל לעשות כל שביכולתה כדי למנוע מעשי רצח עם במלחמתה בעזה, שלדבריה מכוונת נגד אנשי החמאס החמושים. הגרסה האחרונה של הטקסט, שנראתה על ידי AFP בשבת, "דורשת הפסקת אש הומניטרית מיידית שיש לכבד אותה על ידי כל הצדדים". היא גם "מגנה את העקירה הכפויה של האוכלוסייה האזרחית הפלסטינית", והיא "דורשת שחרור מיידי וללא תנאי של כל בני הערובה".
אלג'יריה ביקשה שההצבעה במועצת הביטחון של האו"ם תתקיים ביום שלישי, אך וושינגטון אותתה שהיא צפויה להטיל וטו על הצעד. נשיא ארה"ב ג'ו ביידן עובד עם ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו ומנהיגי מצרים וקטאר על עסקת חטופים שתביא כשישה שבועות של "הפוגה ממושכת בלחימה", אמרה שגרירת ארה"ב באו"ם, לינדה תומס-גרינפילד, כשהתייחסה לטיוטה המוצעת של אלג'יריה.

"ההחלטה שהועלתה במועצת הביטחון, לעומת זאת, לא תשיג את התוצאות הללו, ואכן, עשויה לסתור אותן", אמרה תומס-גרינפילד. "ארצות הברית לא תומכת בפעולה על הצעת ההחלטה הזו", הוסיפה. "אם היא תעלה להצבעה כפי שנוסחה, היא לא תאושר".
כמו נוסחים קודמים שישראל וארצות הברית התנגדו להם, הנוסח החדש אינו מגנה את המתקפה חסרת התקדים של חמאס. מוקדם יותר החודש, אמרה תומס-גרינפילד כי היוזמה האחרונה של אלג'יריה עלולה לדרדר את המשא ומתן.
"אנו מאמינים שהגיע הזמן שמועצת הביטחון תחליט החלטה הומניטרית – הפסקת אש", אמר לאחרונה שליח האו"ם הפלסטיני ריאד מנצור, והוסיף כי יש "תמיכה מסיבית" במרכיבי הנוסח בקרב חברי המועצה. בחודשים אוקטובר ודצמבר, למרות הלחץ הבינלאומי בנוגע למשבר ההומניטרי הגובר בעזה, וושינגטון הטילה וטו על נוסחים הקוראים להפסקת אש.
מועצת הביטחון אימצה רק שתי החלטות על עזה מאז ה-7 באוקטובר, כולל אחת הקוראת להעברת סיוע הומניטרי בקנה מידה גדול לשטח הפלסטיני.