כלי תקשורת בגרמניה דיווחו ביום חמישי כי ממשלת גרמניה לא תמשיך לממן את ששת הארגונים הפלסטיניים שהוכרזו על ידי שר הביטחון לשעבר בני גנץ, כארגוני טרור. זאת לאחר שבממשלת גרמניה נמנעו במשך שנתיים מלהפסיק את המימון.
באוקטובר 2021, הכריז שר הביטחון דאז בני גנץ על שישה ארגונים פלסטיניים כארגוני טרור, בגין קשריהם לחזית העממית לשחרור פלסטין. מדובר בארגונים שקיבלו מימון משמעותי מממשלות אירופיות, שטענו מצדן כי מדובר בארגוני מחקר וסיוע בחברה האזרחית.
ששת הארגונים הם ועדת הנשים, "אלצ'מיר", "ביסאן", ארגון "אלחאק", התנועה העולמית להגנה על ילדים – סניף פלסטין וועדת הפעילות החקלאית. לפי המידע שנאסף אז בידי השב"כ, הארגונים אמנם פעלו בכסות של חברה אזרחית, אולם בפועל נשלטו בידי בכירי החזית העממית לשחרור פלסטין והעסיקו פעילי חזית עממית בתפקידי שטח וניהול, לרבות פעילים אשר היו מעורבים בפעילות טרור.
ההכרזה הישראלית, התקבלה בזמנו בגינויים וסירוב להכיר בראיות. נציגי מכון המחקרNGO Monitor הציגו בשנה האחרונה למשרדי הממשלה הגרמנית בברלין דו"ח בן 85 עמודים, המציג מידע נרחב וגלוי הסותר את הטענות של ממשלות אירופה ושל הארגונים עצמם. בנוסף, הוצגו חומרים המראים כיצד הארגונים מקדמים אנטישמיות, קריאות להשמדת ישראל ודמוניזיציה.
אולגה דויטש, סגנית הנשיא של NGO Monitorאמרה בתגובה לדיווח על הפסקת המימון כי זו התפתחות חשובה וצעד נוסף להכרה בקשר בין ארגוני טרור לבין ארגונים לא-ממשלתיים, הטוענים לקידום זכויות אדם. "כסף ממשלתי מערבי לא אמור לעבור לארגונים הקשורים באופן כל כך מובהק לארגון טרור רצחני, ואף פועלים באופן אקטיבי נגד זכותו של העם היהודי להגדרה עצמית והגנה עצמית. אנו מקווים שמדינות נוספות ילכו בעקבות ההחלטה הגרמנית, כמו גם ארגונים ישראליים ובינלאומיים ששיתפו פעולה עם הארגונים הנ"ל", אמרה דויטש.