הוועדה לקידום מעמד האישה קיימה היום (ב') דיון בכנסת במסגרתו דווח על 155 מקרים של אלימות ופגיעות מיניות במרכזי המפונים. במשטרה ציינו כי 12 תיקים נפתחו בעקבות עבירות מין ועוד 24 מקרים של אלימות במשפחה. במשרד הבריאות דיווחו על שתי נשים שעברו פגיעות מיניות והגיעו למרכז אקוטי.
יו"ר הוועדה, חברת הכנסת פנינה תמנו שטה, פתחה את הדיון ואמרה: "יש כעת 56 אלף מפונים והמטרה שלנו היא לתת להם מעטפת הגנה מלאה. המדינה חייבת לעשות הכול כדי שהמוגנות שלהם תהיה ברמה הגבוהה ביותר. אנחנו נחשפים לפרסומים מזעזעים ושואלים מה קורה עכשיו שיש את המפגש בין נופשים לבין מפונים". תמנו שטה פנתה לנציגת המשטרה בדיון וביקשה מהם לסמן את המלונות שמוגדרים "אדומים".

יעל טל פואה, מנהלת מטה החינוך באיגוד מרכזי הסיוע אמרה כי "יש פער בין מה שאנחנו חושבים שקורה למה שקורה בפועל. יש אינספור סיפורים שלא מגיעים למשטרה. יש תת דיווח ונתוני המשטרה יהיו חסרים. מרכזי הפינוי הם מיקרו קוסמוס של החברה שלנו. עברייני המין מזהים את הפִּרְצָה ואת הפגיעוּת ולכן אלו הסיפורים שאנחנו רואים. יש משפחות שמתפצלות והנוער חוזר לבתים והפיקוח ההורי הולך ופוחת".
איתמר בן ישראל, מנהל צוות פנים במשרד ראש הממשלה הוסיף וציין כי "האתגר שלנו הוא לוודא שיש מספיק סנסורים לשטח. העברנו סדנאות מודעות, סיירות הורים, יש הכשרות לשומרי סף, יש לנו 14 מנהלי אזור והיו 120 נציגים מתנדבים וכרגע נשארו רק 40. אלו עובדי מדינה שהתנדבו למערך הזה. יש 360 מלונות מפונים. מי הפונקציה ברמת בית המלון היא סוגיה שאנחנו מתמודדים איתה מהיום הראשון. בתחילה הנציג היה פיקוד העורף וכרגע הם לא שם. הם הופנו למשימות אחרות של חילוץ והצלה".
מלי אורגד, המפקחת הארצית על תחום נפגעי תקיפה מינית במשרד הרווחה ציינה כי המשרד הקצה 190 תקנים של עו"ס לרשויות המפונות והקולטות בתחומים אלו. "תושבי שדרות פוזרו ב-28 רשויות מקומיות. היו להם 23 תקנים ו-17 אוישו. מחוז צפון קיבלו 28 תקנים ואוישו 13 תקנים. יש 80 מקרי אלימות במשפחה ועוד 75 מקרים של פגיעות מיניות שהגיעו אלינו וטופלו על ידינו וחלקם דווחו למשטרה. זיהינו שבמלונות בירושלים היה מקבץ אירועים בכמה מלונות. בתחום של אלימות במשפחה עיקר האירועים היו בין בני זוג. המפונים המדווחים הגיעו לכל אחד מ-165 מרכזי אלימות במשפחה ומטופלים".