בחיל האוויר קיימו היום תדרוך מסכם לארבעה וחצי החודשים של המלחמה העצימה ביותר שידע חיל האוויר מאז קום המדינה. על פי הנתונים שפורסמו, בחיל האוויר שברו לא מעט שיאים בגיחות, זמני טיסות, תקיפות ויירוטים ומודים כי מדובר בחלק קטן מהפעלת הכוח של החיל.
לדוגמא, על אף התחושה כי חיל האוויר פועל בעוצמה בזירת הצפון, בעבר דווח כי חיל האוויר יודע לתקוף מעל 1,000 מטרות ביממה אחת עצימה. מנתוני חיל האוויר שמתפרסמים הערב, מאז החלה המלחמה מטוסי חיל האוויר תקפו בלבנון רק 1,100 מטרות, כלומר ארבעה חודשים של לחימה בעוצמה של יממה אחת בהספק עצים מאוד. מי שצריך לראות את המספרים הללו הוא נסראללה, שיודע היטב אילו מטרות הותקפו בלבנון בארבעת החודשים האחרונים – ולהכפיל את העוצמות בהיקפים עצומים.
Video: צילום: דובר צהל
כאמור, במהלך המלחמה חיל האוויר פעל בהיקפים חסרי תקדים, במספר זירות במקביל. עד כה, החיל השלים מעל 186,000 שעות טיסה ותקף מעל 31,000 מטרות בכלל הזירות, מתוכן, כ- 26,000 תקיפות באמצעות מטוסי קרב. כ-3800 תקיפות בוצעו באמצעות מסק"ר, כ-3,800 באמצעות כלי טיס מאוישים מרחוק וכ-7000 תקיפות "הבזק" – תקיפות מיידיות בדרישת הכוחות הקרקעיים.
בעזה, בשיתוף פעולה של פיקוד הדרום, חיל האוויר ואגף המודיעין מתחילת הלחימה נתקפו על ידי כלי טיס שונים של חיל האוויר כ-29,000 מטרות. בשיא המלחמה חיל האוויר נתן סיוע באש ל-9 אוגדות בו זמנית, מתוכן 5 אוגדות המתמרנות ברצועת עזה, 3 אוגדות הפרוסות בגזרה הצפונית ואוגדת איו"ש – כאשר כלי טיס מאוישים מרחוק, מסוקי קרב ואף מטוסי קרב ביצעו תקיפות לסיוע לתמרון. תקיפת הקרב הקרובה ביותר לכוחותינו בוצעה במרחק של כ-80 מטר מהכוחות. התקיפה בוצעה ב-18 בנובמבר, בהיתקלות של חטיבה 401 עם מחבלים שירו נ"ט לעבר כוחותינו.
Video: צילום: דובר צהל
ביהודה ושומרון, כחלק מהמבצעים החטיבתיים באזור כלי טיס מאוישים מרחוק של חיל האוויר בשיתוף פעולה עם פיקוד המרכז מלווים באופן צמוד את הלוחמים ובמידת הצורך תוקפים ומחסלים חוליות מחבלים אשר מסכנות את הכוחות. במהלך המלחמה בוצעו למעלה מ-30 תקיפות אוויריות בשיתוף עם תא התקיפה של אוגדת איו"ש.
בלבנון, בשיתוף פעולה עם פיקוד הצפון ואגף המודיעין, חיל האוויר פועל בעצימות גבוהה בשמי לבנון ובוצעו עשרות גיחות מאוישות מעל שמי המדינה. כאמור בשיתוף פעולה עם פיקוד הצפון, כלי טיס שונים תקפו מעל 1000 מטרות במרחב ובמסגרת התקיפות הושמדו מאות תשתיות טרור, עשרות אתרים צבאיים ומפקדות של ארגון הטרור חיזבאללה.
Video: צילום: דובר צהל
בשאר זירות הלחימה – בשיתוף אגף המודיעין בוצעו מבצעים אל מול הציר השיעי בסוריה.
במהלך הלחימה – מעבר ליכולות התקיפה, בוצע מאמץ הגנה אווירית עצים ביותר, כאשר מערך ההגנה האווירית ביצע אלפי יירוטים במהלך המלחמה, רובם על ידי מערכת "כיפת ברזל". עשרות יירוטים בוצעו בעזרת מערכת "קלע דוד", בעיקר ביממה הראשונה למלחמה, בוצעו כ-15 יירוטי טק"א ו-6 יירוטים באמצעות מערכת "חץ". מערכת "חץ 3" ביצעה יירוט מבצעי ראשון במהלך המלחמה.
חיל האוויר לוקח חלק גם במאמץ פינוי הפצועים מהרצועה. במהלך הלחימה פונו משטח הלחימה מעל 1000 פצועים בכ- 500 פינויים מוסקים. ממוצע הזמן מרגע הפציעה עד הגעתו של הפצוע לבית החולים עומד על 62 דקות וזמן השהייה הממוצע של המסוק על הקרקע ברצועת עזה עומד על פחות מ-60 שניות.

במהלך המלחמה, בחודש ינואר, הוקמה מחלקת איראן במטה המבצעי של חיל האוויר. תפקיד המחלקה להוביל את תהליכי המוכנות במטה המבצעי לטובת משימה במעגל זה.
כמו כן, כחלק מהפקות הלקחים ובמטרה להעמיד מערך הגנה טוב יותר לשמי ישראל, הוחלט על סגירת סוללות מערכת "פטריוט" והסבתם להפעלת מערכת כיפת ברזל. לאור תהליכי התייעלות מבצעית בחיל האוויר, הוחלט כי מספר סוללות של מערכת הפטריוט עתידות לצאת משימוש ואנשיה יעברו הסבה להפעלת מערכת כיפת ברזל. התהליך נועד לטובת הקמת סוללות כיפת ברזל נוספות. הלוחמים והלוחמות עתידים לעבור הסבה מבצעית של מספר שבועות ומיד לאחריה תיפתח סוללת כיפת ברזל מבצעית נוספת.