ירידה משמעותית בתמיכה בהקמת מדינה פלסטינית ועליה בתמיכה בתקיפה ברפיח, נרשמה בקרב אמריקנים שקיבלו מידע על ארגון הטרור חמאס. הנתונים עולים מסקר שהוביל ד"ר יצחק מנסדורף מהמרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה.
הסקר נערך בקרב 875 אזרחים אמריקנים בגילאי 18-65, ובחן את ההשפעה של עובדות וחומרי הסברה רשמיים ממתקפת 7 באוקטובר על גיבוש עמדות אישיות בנוגע למתקפה מתוכננת ברפיח ולתוכנית האמריקנית להקמת מדינה פלסטינית. "בחרנו להציג למשתתפים תרחישים שונים כדי לבדוק כיצד כל אחד מהם ישפיע על החלטתם לתמוך או להתנגד למדינה פלסטינית", ציין ד"ר מנסדורף. "למשל, נתונים לפיהם 75% מהציבור הפלסטיני תמך בטבח, או אפילו הקשר ההדוק עם איראן".
ממצאי המחקר הראו כי אחרי החשיפה לעובדות, הייתה ירידה של כ-23% בתמיכה בהקמת מדינה פלסטינית שתפגע בזכויות יהודים לתושבות או לרכוש. בנוסף, 21% מהאמריקנים שללו את פתרון שתי המדינות אם הרשות הפלסטינית מממנת ותומכת כלכלית באנשי חמאס שהשתתפו בטבח. 22% מהנשאלים התנגדו למדינה שמערכת החינוך שלה פועלת לשלילת זכויות והיסטוריה יהודית באזור. זאת ועוד, חלה ירידה בולטת בתמיכה כאשר הוצג תרחיש של כניסה של מדינה פלסטינית לברית עם איראן (15%). עם זאת, החשיפה לנתוני התמיכה בקרב הפלסטינים במתקפת ה-7 באוקטובר, הפחיתה את תמיכתם בפתרון המוצע ב-5% בלבד.
בנוסף, הממצאים הראו עלייה (40%) בתמיכה במתקפה מתוכננת ברפיח לעומת התנגדות לה (31%). ד"ר מנסדורף ציין כי כאשר המשתתפים נשאלו כיצד יגיבו אם חמאס יסרב להצעה ישראלית לסיים את הלחימה בכניעה שלהם ושחרור כל החטופים, התמיכה במתקפה ברפיח עלתה ליותר מ-46%. "לפי הנתונים שלנו, בעוד שהרעיון הכללי של מדינה פלסטינית נשמע כמו רעיון טוב להרבה אנשים הוגנים, ההשלכות המעשיות של מדינה כזו יוצרות דיסוננס שנפתר על ידי צמצום התמיכה. אנחנו רואים שגישות של בני אדם הן די גמישות, כשעובדות מבוססות באמת מסוגלות לשנות עמדות. ברמה הפרקטית, עלינו להמשיך בהרחבת מאמצי ההסברה סביב המלחמה, להיצמד באופן חד משמעי לאמת, ולבחור מקורות מהימנים כדי לזכות בתמיכת הקהילה הבינלאומית".