המרכז הרפואי איכילוב בתל אביב הודיע לפני זמן קצר על פטירתו של אברהם "בייגה" שוחט, שר האוצר לשעבר, והוא בן 87. הותיר אחריו שלושה ילדים ושבעה נכדים. שוחט ז"ל, יליד העיר תל אביב, היה נשוי לתמה ז"ל, בתו של ראש הממשלה השלישי לוי אשכול. היה ממייסדי קיבוץ נחל עוז, בעל תואר ראשון בהנדסה אזרחית מהטכניון, וכיהן כראש מועצת העיר ערד במשך 22 שנים, כחבר כנסת וכשר האוצר בשתי קדנציות תחת רבין וברק.
ילדיו ומשפחתו מסרו: "אנו מודים למרכז הרפואי על המסירות והטיפול באבינו. היה לו אמון גדול במערכת הרפואית ובצוות של איכילוב, שליווה אותו עד רגעיו האחרונים. זכינו ואנו גאים להיות ילדים של אבא אוהב, שהיה חלוץ ומנהיג אמיתי. הוא היווה מופת ליושרה ולהתנהלות ערכית ופעל ללא ליאות לבנייתה של הארץ שלנו ולהשגת שלום בר קיימא".
נשיא המדינה יצחק הרצוג ספד לשוחט ואמר: "פטירתו של בייגה שוחט, משרת ציבור ישר ונחוש, ראש העיר המיתולוגי של ערד שהפך לשר אוצר מצטיין בממשלות ישראל, מותירה אותנו כשאנו חסרים את דמותו שכל-כולה חזון ומעש, ודווקא באחת התקופות המאתגרות בתולדותינו כמדינה. בייגה, שצעד שנים רבות באמון ובשותפות לצידו של רה"מ יצחק רבין, לא היה איש מילים כי אם ביצועיסט חסר מנוח. מי שרצה ללמוד על פועלו היה צריך פשוט להקשיב – לקול הילדים והצמיחה בערד, לשכשוך המים המותפלים, לרכבת הקלה והמכוניות הסואנות בכביש שש, לעשייה במפעלה של אינטל, לתוצרי המהפכה בתקציבים לפריפריה ולחברה, ולעוד ועוד יוזמות שאת פירותיהן יש לזקוף בין היתר לזכותו. לפני שבועות ספורים זכינו לציין יחד איתו את השקת ספרו האוטוביוגרפי 'בין מדבר לאוצר', במעמד שהזכיר לכולנו כמה עלינו ללמוד ממנו – מהתבונה, הישירות, היושרה, והיכולת להיות ענייני ולחשוב על טובת הכלל יחד, בשותפות, ובאחריות לכלל ישראל. לעד נזכור גם את אהבת חייו – רעייתו תמה, בתו של רה"מ לוי אשכול. תנחומים למשפחתו וכל אוהביו. יהי זכרו ברוך".
שוחט נכנס לפוליטיקה הארצית בשלהי הכנסת האחת עשרה ב-1988 מטעם סיעת המערך. עסק בעיקר בנושאים כלכליים וכיהן בתור יו"ר ועדות הכלכלה והכספים. אחרי "התרגיל המסריח" ונפילת הממשלה, הוא מצא עצמו באופוזיציה, אך בעקבת תמיכת ראש הממשלה יצחק שמיר ובהסכמה רחבה נדירה, הוחלט להשאירו בתפקיד יו"ר ועדת הכספים.
ב-1992, בממשלתו השנייה של יצחק רבין, מונה שוחט לשר האוצר. בתקופה זו עלה התוצר המקומי הגולמי בשיעור ממוצע של כ-5.8 אחוזים לשנה, הואץ פיתוח התשתיות וגדל בשיעור ניכר היקף התחלות הבנייה. שיעור האבטלה ירד מכ-11.5 אחוזים לכ-6.5, ונוספו כ-400 אלף מקומות עבודה. לאחר רצח רבין המשיך לכהן בתפקיד זה גם תחת שמעון פרס, ולמעשה החזיק בתפקיד זה עד השבעת ממשלת נתניהו ב-1996. שלוש שנים לאחר מכן מילא תפקיד זה גם בממשלתו של אהוד ברק עד נפילתה בשנת 2001.
ב-9 באוקטובר 2005 הודיע שוחט על פרישתו מהחיים הפוליטיים, כאשר בישיבת הפרידה שקיימה לכבודו ועדת הכספים של הכנסת חודש לאחר מכן, ציינו כל נציגי המפלגות שנכחו כי מדובר באיש עקרונות הגון. בד בבד הוא החליט לדחות את פרישתו בשלושה חודשים כדי להשתתף בישיבות הוועדה לבחירת שופטים ולמנוע את מינויה של רות גביזון לבית המשפט העליון.