הנהגת אוניברסיטת ברקלי גינתה מפגינים שאילצו לבטל אירוע בהשתתפות נואם ישראלי לאחר שכיתרו ופרצו לבניין בו היה אמור להתקיים האירוע, וגרמו לפינויו. "אנו רוצים להביע חרטה עמוקה ואהדה לאותם סטודנטים ואנשי ציבור ששהו בבניין, מחשש לשלומם", כתבו המנהלת קרול כריסט וסגן המנהל בנג'מין הרמלין ביום שלישי, יום לאחר התקרית.
אוניברסיטאות בקליפורניה, כולל סטנפורד וברקלי, היוו מוקד למחאות פרו-פלסטיניות ואירועי אנטישמיות רבים מאז הטבח ב-7 באוקטובר. אבל רוב המחאות האנטי ישראליות והאנטישמיות התרכזו במוסדות עילית בחוף המזרחי, במיוחד באוניברסיטת הרווארד ואוניברסיטת פנסילבניה, ששניהם ראו את הנשיאות שלהן מתפטרות בעקבות העדויות על מדיניותן, שנתנו בקונגרס, עליהן נמתחה ביקורת רבה.
מנהיגי אוניברסיטת ברקלי תיארו כיצד, ביום שני בערב, דקות לפני שהאירוע אמור היה להתחיל, כ-200 אנשים הקיפו את הבניין לפני שחלקם נכנסו באופן בלתי מורשה. סרטון המופץ ברשתות החברתיות מראה מפגינים צועקים ודופקים על דלתות הזכוכית של תיאטרון זלרבך, שם היה אמור לנאום רן בר-יושפט, סגן מנהל פורום מדיניות במכון קהלת ומנהל פרויקטים של הקונגרס היהודי הישראלי.
"למה שקרה ביום שני בלילה אין תקדים קרוב בקמפוס שלנו", אמר עוזר סגן המנהל באוניברסיטת ברקלי, דן מוגולוף, וציין כי בקמפוס היו אירועים, סמינרים, הפגנות ומחאות מאז ה-7 באוקטובר שעברו ללא אלימות. "מה שמעולם לא ציפינו לו ולא ראינו עד עכשיו היה המון אנשים שהגיעו, דפקו על הדלתות, שברו חלונות וסיכנו תלמידים בתוך האירוע".

מוגולוף אמר בראיון כי האוניברסיטה פתחה בחקירות פליליות ופנימיות נגד סטודנטים. המפגינים לבשו כיסויי פנים ורובם ככל הנראה סטודנטים, אמר מוגולוף, שהיה עד לאירוע.
ההאשמות על אנטישמיות נגד אוניברסיטת ברקלי ובית הספר למשפטים שלה היו עוד לפני 7 באוקטובר, אך לפי תביעה שהוגשה בנובמבר על ידי שני ארגונים יהודיים, האנטישמיות הסלימה מאז פרוץ המלחמה. האוניברסיטה התעלמה מהכללים ומחוקי ארה"ב ו"אפשרה את הנורמליזציה של שנאה נגד יהודים בקמפוס", נכתב בתלונה.
מוגולוף אמר לאחר התביעה כי האוניברסיטה "מחויבת מזה זמן רב להתעמת עם אנטישמיות ולתמוך בצרכים ובאינטרסים של הסטודנטים, הסגל והצוות היהודיים שלה". הוא גם הודה שלברקלי אין זכות חוקית להפסיק הפגנות, אבל מבין "עד כמה חלק מההפגנות היו מטרידות ומפחידות עבור סטודנטים יהודים".