בשנים האחרונות, וביתר שאת מאז תחילת המלחמה, פועל ארגון אמריקני אנטי-ישראלי לקדם צעדים משפטיים נגד ישראלים, כולל העברה של רשימות חיילים וקצינים בצה"ל לממשלות ברחבי העולם, במטרה שאלה יפעילו סנקציות כלפיהם.
מדובר בארגון האמריקני DAWN (ראשי תיבות: Democracy for the Arab World Now), ארגון לא-ממשלתי בארה"ב שהוקם על ידי העיתונאי הסעודי ג'מאל ח'אשוקג'י, שנרצח בקונסוליה הסעודית באיסטנבול ב-2018. מאז מותו, הארגון שינה כיוון, גייס שורה של פעילים אנטי-ישראלים, ועוסק בעיקר בקידום לוחמה משפטית וקמפיינים של דמוניזציה נגד ישראל.
מתחילת 2023, הארגון מתמקד באיסוף מידע על קציני צה"ל בדרגים בינוניים וניסיונות לנקוט נגדם הליכים בארה"ב, בבית הדין הפלילי הבינלאומי ובבית הדין הבינלאומי לצדק בהאג. באפריל 2023, הארגון שלח מזכר למחלקת המדינה האמריקנית, הקורא להטלת סנקציות על שופט צבאי ועל מזכירתו הצבאית של הנשיא יצחק הרצוג, תת אלוף נעמה רוזן-גרימברג.

בחודש מאי שעבר, שלח מכון המחקר NGO Monitor מזכר לכל משרדי הממשלה העוסקים בנושא, בו מצוינת בפסקה הראשונה הסכנה מצד הארגון והעובדה שהוא כבר אסף מידע על ארבעה קצינים בדרגת סגן אלוף. לאחר טבח ה-7 באוקטובר, הארגון הגביר את התקפותיו על ישראל ועל קציני וחיילי צה"ל ואת מאמציו לפגוע ביכולת של ישראל להגן על עצמה. הארגון שלח תלונה פרטנית למחלקת המדינה האמריקנית נגד גדוד נצח יהודה ומפקדיו.
בחודש דצמבר, תוך כדי המלחמה והפעולה הקרקעית בעזה, שלח הארגון רשימה שכללה את שמותיהם של 40 קצינים ישראלים לתובע הכללי של בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג, בדרישה לפתוח נגדם בחקירה. הארגון קיים קמפיין פומבי בו הופצו תמונותיהם ופרטיהם האישיים של אותם קצינים. במקביל, נראה כי הארגון לא העביר שמות של בכירים פלסטיניים.
למספר עובדים בכירים בארגון וחברי ועד שלו יש קשרים לאחים המוסלמים והם אף הביעו תמיכה בארגון הטרור חמאס. אחרים הם בכירים לשעבר בארגונים אנטי-ישראליים קיצוניים, עם היסטוריה של התבטאויות אנטישמיות ותמיכה בפיגועי טרור. הרכש החדש הוא ג'וש פול, עובד בכיר בחטיבת זכויות האדם של מחלקת המדינה האמריקנית שהתפטר והצטרף לארגון במחאה על כך שארצות הברית מוכרת לישראל חימוש לאחר ה-7 באוקטובר. לפני כחודשיים, הודה פול בשידור חי ל-CNN שהוא היה מקבל מידע מארגונים אנטי-ישראליים בזמן עבודתו במחלקת המדינה, והזכיר בנוגע לכך את ארגון DCIP, המוכרז כארגון טרור בישראל.
ראש מחלקת ישראל-פלסטין בארגון הוא מיכאל עומר-מן, אזרח ישראלי שהיה העורך של האתר "שיחה מקומית", והארגון מציין לפחות עוד עו"ד ישראלי מפורסם אחד כעמית מחקר בנושא ישראל-פלסטין.
תקציב הארגון הוא 2.1 מיליון דולר בשנה, והוא מקבל פטור ממס מהרשויות בארצות הברית. הארגון אינו שקוף, ואף מציין באתר כי "רבים מהתורמים שלנו בוחרים להישאר אנונימיים לאור הסיכון שבעבודתו של הארגון". עם זאת, מכון המחקר NGO Monitor הצליח לאתר את התורמים והסכומים הבאים:
קרן פורד – מיליון דולר לשנים 2025-2022, קרן האחים רוקפלר – 50 אלף דולר לשנים 2023-2022 (הקרן מעבירה בין היתר מענקים לארגונים האנטי-ישראליים בקמפוסים, שחלקם הובילו את הטרדת הסטודנטים היהודים לאחר ה-7 באוקטובר), קרן החברה הפתוחה של ג'ורג' סורוס – 525 אלף דולר לשנים 2022-2020, קרן Arca – מענק של 100 אלף דולר לשנים 2023-2022. קרן זו מעבירה מענקים לארגונים קיצוניים נוספים הפועלים נגד מדינת ישראל.

פרופ' ג'רלד שטיינברג, נשיא מכון המחקר NGO Monitor, מסר למקור ראשון כי "תחת מעטה של קידום דמוקרטיה בעולם הערבי, ארגון DAWN הוא פלטפורמה של קמפיינים פוליטיים ומשפטיים נגד ישראל המסייעת למאמצים של החמאס, בהובלת פעילים אנטי-ישראליים עם היסטוריה עשירה של שימוש במונחים אנטישמיים וקשרים עם דיקטטורים והאחים המוסלמים".
"המקרה הנ"ל", הוסיף שטיינברג, "משקף תופעה הרבה יותר רחבה – מאחורי הקמפיינים הפוליטיים נגד ישראל עומדים ארגונים המתיימרים לקדם זכויות אדם אך בפועל מלבינים את פשעי החמאס, מונעים מהיהודים את זכותם להגדרה עצמית ומנצלים את הפיקציות של החוק הבינלאומי. יש לחשוף לציבור ולמקבלי ההחלטות את התעמולה באמצעותה ארגונים אלו מזינים את המהלכים האנטי-ישראליים בהאג, באו"ם, במערכת הפוליטית והמשפטית באירופה וצפון אמריקה, בקמפוסים ובעולם העסקי".