ישראל ואינדונזיה, המדינה בעלת האוכלוסייה המוסלמית הגדולה בעולם, תכננו לחתום על הסכם להקמת משרדי סחר הדדיים בשתי המדינות, מהלך שאמור היה לצאת לפועל כבר בחודש אוקטובר או נובמבר החולפים, אולם נדחה בשל מתקפת ארגון הטרור חמאס והמלחמה בעזה, כך מדווחת להב הרקוב ב"ג'ואיש אינסיידר".
גורמים המכירים את פרטי ההסכם מאשרים את הדברים, ומתארים כי בנוסף לסחר אמור היה להיחתם גם הסכם בתחום התיירות, שהיה מאפשר לישראלים לבקר ביתר קלות באתר התיירות הנחשק באלי. ההכנות לקראת חתימת הסכם הסחר נמשכו במשך כמה חודשים. לדברי הגורמים, טרם נקבע אז היכן יתקיים בפועל הסכם החתימה, האם בירושלים או בג'קארטה, בירת אינדונזיה.
על פי הדיווח, שר החוץ הקודם אלי כהן ולשכתו של נשיא אינדונזיה היוצא ג'וקו וידודו כבר אישרו טיוטה סופית להסכם משרדי הסחר, כצעד ראשון לקראת נורמליזציה מלאה בין המדינות. נורמליזציה עם ישראל הייתה באה בחשבון מבחינת האינדונזים, לאחר שייחתם הסכם דומה בין ישראל לסעודיה. אינדונזיה תכננה לפתוח במקביל למשרד בישראל גם משרד סחר ברמאללה, מול הרשות הפלסטינית.

אנדי וידג'אנטו, יועצו של וידודו, נפגש בירושלים בחודש ספטמבר האחרון עם רונן לוי, המכונה "מעוז", אז מנכ"ל משרד החוץ, שהיה מעורב עמוקות בכינון הסכמי אברהם. בפגישה נכח גם דן שפירו, שגריר ארה"ב לשעבר בישראל, שכיהן כיועץ הבכיר של מחלקת המדינה לשילוב אזורי.
נשיא אינדונזיה הנבחר פרבובו סוביאנטו, שניצח בבחירות מוקדם יותר החודש, כיהן קודם לכן כשר ההגנה של המדינה ותומך גם הוא בהתקרבות לישראל. לפני כשנתיים, נפגש סוביאנטו עם היועץ לביטחון לאומי בממשלת בנט, איל חולתא, במהלך ועידת הביטחון במנאמה, בחריין. ברק רביד פרסם אז ב"וואלה", כי השניים ישבו זה לצד זה בארוחת הערב של פתיחת הוועידה, שוחחו ואף החליפו כרטיסי ביקור.