אולי תתפתו להיעזר בבינה מלאכותית בתכנון תוכנית אימוני כושר, אבל כלים כמו ChatGPT עשויים להוליך אתכם שולל, כך עולה ממחקר עדכני.
כאשר חוקרים בדקו את המלצות האימון של ChatGPT, הם גילו שהכלי לא שיקף את ההנחיות הנחשבות לסטנדרטיות בקרב רופאים, על פי ניתוח שפורסם בכתב העת JMIR Medical Education. החוקרים השתמשו בבינה מלאכותית כדי ליצור המלצות אימונים מותאמות אישית, ולאחר מכן בדקו את התוכניות המומלצות.
חוקר ביקש מ-ChatGPT לספק המלצות לפעילות גופנית עבור 26 סוגי אנשים שונים לפי החלוקה שבהנחיות הקולג' האמריקני לרפואת ספורט ובדיקות מאמץ, הנחשב לתקן הזהב בתחום. האוכלוסיות כללו בוגרים בריאים, ילדים ובני נוער, מבוגרים, אנשים עם מחלות לב וכלי דם ואנשים עם השמנת יתר.

רוב ההמלצות של ChatGPT היו נכונות עובדתית, עם שיעור דיוק של 90.7 אחוז בהשוואה ל"תקן הזהב". אבל החוקרים כותבים שההמלצות לא היו מקיפות מספיק, וכיסו רק 41.2 אחוז מההנחיות.
הכלי גם יצר מידע מוטעה בכל הנוגע לפעילות גופנית עבור אנשים עם יתר לחץ דם, פיברומיאלגיה, סרטן ומצבים אחרים. התשובות היו הכי פחות מדויקות עבור אנשים עם יתר לחץ דם, כשתוכנת הבינה המלאכותית אפילו המליצה נגד פעילות גופנית נמרצת שמתאימה לרוב האנשים בקבוצה זו.
התשובות שנוצרו בבינה מלאכותית גם המליצו לקוראים באופן שגוי לגבי האם עליהם להתאמן בכלל, והמליצו להם לקבל אישור רפואי לפני אימון, ב-53 אחוזים מהמקרים, אפילו כאשר האוכלוסייה המדוברת לא הייתה צריכה לשאול רופא לפני תחילת משטר אימון. זה עלול להרתיע אנשים מלהתאמן, מזהירים החוקרים, ולעורר דאגה מיותרת וביקורי רופא מיותרים.

ההמלצות גם לא היו מנוסחות בצורה ברורה מספיק, אומרים החוקרים: בממוצע, הן נחשבו "קשות לקריאה" ונכתבו ברמה נמוכה.
בסך הכל, החוקרים מסכמים, ספקי שירותי בריאות וחולים כאחד צריכים לנקוט משנה זהירות כאשר הם מסתמכים אך ורק על AI לצורך המלצות לפעילות גופנית, ומחקרים עתידיים צריכים להתמקד במדידת "התאמה, עלויות, כדאיות" וגורמים אחרים.