לאחר דיון ממושך, הודיע הבוקר (ד') בג"ץ בהרכב של שלושה שופטים כי בכוונתו לדחות את עתירתן של התנועה הרפורמית וחמש מכינות המזוהות עם התנועה, שנוגעת להחלטת צה"ל להקדים לחודש מרץ הנוכחי את מחזור הגיוס של 1,300 מיועדים לשירות הביטחון. בעקבות המלצת בית המשפט החליטו העותרים למחוק את העתירה.
כזכור, בעקבות המלחמה וכמות הנפגעים הגדולה בצה"ל, החליטו במערכת הביטחון להקדים את גיוסם של 1,300 צעירים שנמצאים בדחיית גיוס, 850 מהם במכינות קדם צבאיות ושנות שירות והיתר בישיבות הסדר וישיבות גבוהות. העותרים טענו כי מדובר בחלוקה לא שוויונית בין תלמידי המכינות שנמצאים במסלול של שנה, אל מול מספר התלמידים שמקצות ישיבות ההסדר והישיבות הגבוהות להקדמת הגיוס. בישיבות ההסדר והציוניות, הדגישו והוכיחו מנגד שהמספרים שהוצגו על ידי המכינות שגויים ומטעים, ובפועל דווקא הן שהקצו לצבא את אחוז התלמידים הגבוה ביותר.
ביום רביעי שעבר הגישו איגודי ישיבות ההסדר והישיבות הגבוהות הציוניות את תגובתן לבג"ץ באמצעות עורכי הדין רז נזרי, אוהד יאראק, נדים עבוד ודניאל טלמון ממשרד פירון, שבה דחו על הסף כל טענה לאפליה, והדגיש כי אחוז התלמידים שהקצו הישיבות – גבוה יותר מאשר בקרב תלמידי המכינות. עו"ד נזרי, שייצג את איגודי הישיבות הציוניות ואיגוד ישיבות ההסדר בדיון, ציין בראשית התגובה כי "אין בכוונת המשיבים בשום אופן לדבר סרה במוסדות העותרים, וודאי לא בכלל תלמידי ומוסדות המסלולים הרלוונטיים של המכינות הקדם צבאיות ושנות השירות. למותר לציין כי המשיבות מוקירות ומעריכות את תלמידי המכינות הקדם הצבאיות ואת תרומתן החשובה למען ביטחון המדינה, ואינן רואות בשום צורה כ'מתחרות' בתלמידי ישיבות ההסדר והישיבות הגבוהות הציוניות, אלא כשותפות מלאות בתרומה לחברה ולמדינה".
"הניסיון להשוות בין המסלולים השונים כמוהו כ'השוואה בין תפוחים לתפוזים', ויש לבחון כל מסלול לפי קבוצת השוויון הרלבנטית", אמר עו"ד נזרי וציין כי לפי הנתונים שהוגדרו על ידי המדינה והצבא מדובר על הקדמת גיוס של כ-17 אחוזים מקרב אוכלוסיית היעד הרלוונטית מבין תלמידי ישיבות ההסדר, כ-250 מתוך כ-1,500, ושל 29 אחוזים מבין אוכלוסיית היעד הרלוונטית בישיבות הגבוהות, כ-200 מתוך כ-700. לעומת זאת, שיעור תלמידי המכינות ומתנדבי שנת השירות שמועד גיוסם יוקדם מכח החלטה זו מקרב אוכלוסיית היעד הרלבנטית עומד על כ-16 אחוזים, כ-750 מתוך 4,829. בצד זאת הדגיש עו"ד נזרי כי "תלמידי המכינות, שנות השירות, ישיבות ההסדר והישיבות הציוניות – כולם ממיטב הנוער שיש בחברה הישראלית שמשלבים בין שירות צבאי משמעותי ותקופות לימוד והתנדבות, מתוך הכרה בחשיבות התרומה לחברה והצורך בשירות צבאי משמעותי בכלל, ועל רקע המלחמה הנוכחית בפרט".
באיגודי ישיבות ההסדר והישיבות הציוניות הגבוהות בירכו על ההחלטה לדחות את העתירה ואמרו: "כפי שהיה ברור מהרגע הראשון, מדובר בעתירה שנולדה בחטא, נוכח קמפיין שקרי שיש מי שניסו להוביל בעניין. בית המשפט העליון קיבל את טענותינו, בעיקר לנוכח הנתונים האמיתיים כפי שציין גם הצבא, והעובדה שמאז תחילת המלחמה כשני שליש מהתלמידים במוסדות מגויסים ונלחמים בעוז בחזיתות השונות – מפורטת גם בתשובת המדינה. כך, לדוגמא, רק בשבוע הקודם נפצעו בעזה שבעה תלמידי ישיבת הסדר הגולן שהיו אמורים להיות כעת בישיבה כחלק מהמסלול, אך ממשיכים להילחם בעזה מיומה הראשון של המלחמה. אנו מתקשים להבין מהיכן נובעת החוצפה להאשים את הישיבות הציוניות שמתחילת המלחמה שולחות את טובי מפקדיהן וחייליהן ביחס חסר פרופורציות ליחסן באוכלוסייה. כל בר דעת שעיניו בראשו רואה שהמציאות הפוכה ב-180 מעלות מהטענות, וגם הפעם סופה של האמת לנצח".