אחרי מסקנות ועדת החקירה הממלכתית לחקר אסון מירון, שהטילה אחריות אישית על שורת בכירים בממשלה ובמשטרה, אומרים במפלגת הליכוד כי "אסון מירון הוא אסון טראגי. ליבינו עם משפחות הקורבנות. בפועל הממשלה כבר יישמה מסקנות מתבקשות והאירוע האחרון במירון התנהל עם קהל גדול וללא דופי. הממשלה תבחן את הצורך בהפקת לקחים אופרטיביים נוספים כדי למנוע הישנות של אסון מעין זה".
"עם זאת, צר לנו על כך שלראשונה בתולדות המדינה, הממשלה בראשות בנט ולפיד הקימה ועדת חקירה נגד קודמתה בימין הפוליטי, ושחבר מרכזי בוועדה הוא מקורבו של לפיד, שלמה ינאי, שקיבל הצעה ממנו למקום ברשימת ״יש עתיד״ לכנסת. זוהי התרסה פוליטית מובהקת לחלוטין. הניסיון הציני והמכוון של לפיד להפוך את אסון מירון לכלי ניגוח פוליטי – לא יצלח".
לאחר המלצות הוועדה, יוסי שוינגר, מנכ"ל המקומות הקדושים, הודיע כי הוא מתפטר מתפקידו.
יושב-ראש הכנסת אמיר אוחנה מסר כי ״מאז אסון מירון, אני נושא עימי את צער המשפחות, אלה שניחמתי במהלך השבעה ואלה שלא, על אובדן יקיריהן. בשעה זו, מחשבותיי נתונות להם. מסקנות הוועדה אינן מהוות סגירת מעגל, אלא כי אם פתיחת הפרק החשוב ביותר – תיקון המצב כך שאסון כזה לא יקרה שוב. לא במירון ולא באף מקום אחר בישראל. כפי שתואר בדו"ח, מדובר בכשל ארוך שנים בהסדרת האירוע ובתשתיות המקום, אך האסון קרה במשמרת שלי כשר הבט"פ, ועל כן יש לי אחריות. אלמד את הדו"ח ואפעל ככל יכולתי להפיק ממנו את הלקחים הדרושים״.
מפכ"ל המשטרה, רנ"צ קובי שבתאי, ששימש בתפקיד עוד בזמן האירוע, אמר כי הוא לוקח אחריות וכבר ביקש לסיים את תפקידו. בהודעה שפורסמה מטעמו של שבתאי נאמר כי "רנ"צ שבתאי תמך מלכתחילה בהקמת ועדת חקירה ממלכתית, והוא מכבד את ממצאי עבודתה.
דו"ח הוועדה מיטיב לשקף את עומק ועוצמת הכשל בהתנהלות ארוכת השנים של כלל רשויות המדינה בקשר עם הסדרת אתר מירון. לצד האמור, הדו"ח מצא ליקויים בעבודת המשטרה בהכנות לאירוע מירון 2021, ורנ"צ שבתאי, כפי שפעל תמיד בכל תפקידיו, נוטל על עצמו את האחריות המלאה.
רנ"צ שבתאי ביקש לסיים את תפקידו כמפכ"ל בראשית השנה הנוכחית, אך הוא נענה לבקשת הממשלה להמשיך בתפקיד נוכח מצב המלחמה. רנ"צ שבתאי יסיים את תפקידו, לאחר ארבעים שנות שירות במדים, ברגע שהממשלה תחליט על כך".

יו"ר האופוזיציה לפיד תקף בחריפות את ראש הממשלה נתניהו, שעליו הטילה הוועדה אחריות אישית לאסון: "אם נתניהו היה אזרח רגיל, הוא היה עומד היום לדין על גרימת מוות ברשלנות והולך לכלא", אמר לפיד. "התירוצים וההסברים שלו בוועדה היו מופע פתטי של פחדנות ובריחה מאחריות. אם נתניהו נשאר בתפקידו, אז אנחנו רק יושבים פה ומחכים לאסון הבא. אם הוא יישאר ראש ממשלה, האסון הבא הוא רק עניין של זמן. נתניהו לא כשיר. הוא היה צריך להתפטר יום אחרי האסון. זה מה שהיה עושה כל ראש מדינה אחר. עכשיו מגיע הדו״ח הזה ואומר הכל. מתוך כבוד לקורבנות הר מירון, כדי למנוע את האסון הבא שלו, הוא צריך ללכת הביתה".
"פורום משפחות אסון מירון", המייצג חלק ממשפחות הקורבנות באסון, פרסם בתגובה למסקנות הוועדה כי "זהו סיומו של צעד ראשון בדרך אל הצדק. בראש ובראשונה תודתנו נתונה לחברי הוועדה על עבודתם המסורה לטובת עשיית מעט צדק.הזוי שנאלצנו לחכות כמעט 3 שנים בכדי לשמוע את המובן מאליו – מי שאחראי על הצלחת ההילולא, כשהיא מצליחה, אחראי גם על כישלונה. כישלון שהסתיים ב45 אזרחים הרוגים ולמעלה מ100 פצועים.
אנחנו קוראים כעת לממשלת ישראל, גלו אחריות, קחו את המסקנות הללו ואמצו אותן על לוח ליבכם, מסקנות אלו נכתבו בדם".
יו״ר המחנה הממלכתי, השר בני גנץ, מסר: "דו"ח ועדת החקירה הממלכתית לאסון במירון הוא קודם כל דו"ח מציל חיים שעליו להילמד בכל משרדי הממשלה וגופי החירום. את 45 המאמינים שבאו לקיים מצווה, לא נוכל להחזיר למשפחותיהם, אבל נוכל למנוע אסונות קשים כאלו בעתיד. ליבי היום עם משפחות הנספים".
ממפלגת הליכוד נמסר: "אסון מירון הוא אסון טראגי. ליבינו עם משפחות הקורבנות. בפועל הממשלה כבר יישמה מסקנות מתבקשות והאירוע האחרון במירון התנהל עם קהל גדול וללא דופי. הממשלה תבחן את הצורך בהפקת לקחים אופרטיביים נוספים כדי למנוע הישנות של אסון מעין זה.
עם זאת, צר לנו על כך שלראשונה בתולדות המדינה הממשלה בראשות בנט ולפיד הקימה ועדת חקירה נגד קודמתה בימין הפוליטי, ושחבר מרכזי בוועדה הוא מקורבו של לפיד, שלמה ינאי, שקיבל הצעה ממנו למקום ברשימת ״יש עתיד״ לכנסת. זוהי התרסה פוליטית מובהקת לחלוטין.
הניסיון הציני והמכוון של לפיד להפוך את אסון מירון לכלי ניגוח פוליטי – לא יצלח.