בעלת הזיכיון על הסניפים של סטארבקס באזור המזרח התיכון וצפון אפריקה הודיעה אתמול (שלישי) כי היא תפטר 2,000 עובדים על רקע קריאות להחרים את ענקית הקפה האמריקנית בגלל המלחמה בעזה.
"כתוצאה מתנאי המסחר המאתגרים במהלך ששת החודשים האחרונים, קיבלנו את ההחלטה העצובה והקשה מאוד לצמצם את מספר המועסקים בחנויות שלנו", אמרה קבוצת אל-שאיה מכווית. החדשות דווחו לראשונה על ידי רויטרס.
"קבוצת אל-שאיה היא השותף המורשה של סטארבקס בהמזרח התיכון וצפון אפריקה כבר למעלה מ-25 שנה ואנו גאים מאוד בעסק שבנינו, עם למעלה מ-1,300 בתי קפה ו-11,000 עובדים", מסרה החברה, והוסיפה כי לעובדים שיפוטרו יינתנו פיצויים.

ענקית הקפה האמריקנית נאלצה להתמודד עם סרטונים ב-TikTok שקראו לחרם לאחר שתבעה את Workers United, איגוד עובדי סטארבקס, באוקטובר, בגין הפרת סימן מסחרי על רקע פוסט, שנמחק מאז במדיה החברתית מחשבון האיגוד, שצייץ מחדש תמונה של דחפור פורץ דרך הגדר בין ישראל לעזה. כותב הפוסט הוסיף את התגובה, "סולידריות עם פלסטין!"
החברה אמרה כי היא מגנה את האלימות ותיארה את הפוסט כ"פזיז ומגונה". האיגוד הגיש תביעה נגדית.
הקריאות לחרם על חברות הקשורות או נתפסות כמסייעות למדיניות ישראלית, במיוחד ביהודה ושומרון, זכו לתמיכה מחודשת על רקע המלחמה בעזה.

בהצהרה קודמת, סטארבקס אמרה שלא החברה ולא היו"ר או המנכ"ל לשעבר שלה, מספקים תמיכה כספית לממשלה או לצבא של ישראל, והדגישו שהיא עובדת עם שותפים באזור כדי לספק אלפי מקומות עבודה למקומיים. "סטארבקס היה ונשאר ארגון לא פוליטי", נכתב. אבל כמה לקוחות, במיוחד במדינות בעלות רוב מוסלמי, נענו לקריאות החרם הללו.
גם בעלי הזיכיון של סטארבקס במלזיה מרגישים את גלי ההדף. "אני חושב שכל אלה שמחרמים צריכים לדעת שסטארבקס מלזיה נמצאת בבעלות BFood, שהיא חברה מלזית. אין לנו אפילו זר אחד שעובד במשרד הראשי או בחנויות. אז, אני חושב שהחרם הזה לא מועיל לאף אחד", אמר השבוע וינסנט טאן, מייסד הקונגלומרט שמחזיק את הזיכיון לענקית הקפה במלזיה.
כלי תקשורת מקומיים דיווחו על ירידה של 38 אחוזים בהכנסות החברה בשנת 2023 לעומת השנה שלפני בעקבות החרם על סטארבקס.