בכיר ישראלי אמר אתמול (ה') למקור ראשון שאין כוונה אמריקנית להטיל התניות על העברת אמצעי לחימה לישראל. זאת בהמשך לחשיפה שלשום, במאמר דעה שפורסם בוושינגטון פוסט, שממשל ביידן שוקל להטיל הגבלות על שימוש בנשק אמריקני אם ישראל תממש את תוכניתה המוצהרת למוטט את גדודי חמאס גם ברפיח שבדרום רצועת עזה.
ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס אתמול ללחימה ברפיח בנאומו בטקס סיום קורס קצינים. "צה"ל ימשיך לפעול מול גדודי חמאס בכל רחבי הרצועה, כולל ברפיח, המעוז האחרון של חמאס", אמר נתניהו. "מי שאומר לנו לא לפעול ברפיח אומר לנו להפסיד במלחמה, וזה לא יקרה".
נתניהו התייחס גם אל הביקורת הבינלאומית נגד הלחימה הישראלית ואמר כי "דווקא כשהלחץ הבינלאומי גובר, אנחנו צריכים לעמוד יחד מול הניסיון הנואל להטיל על צה״ל את האחריות לפשעי חמאס. אנחנו נלחמים במפלצות הללו כדי להבטיח את עצם קיומנו ובו בזמן אנחנו מגוננים על הערכים המקודשים של העולם החופשי. לכן אני אומר למנהיגי העולם: כשאנחנו מנצחים את מרצחי השבעה באוקטובר, אנחנו מונעים את ה־11 בספטמבר הבא. וראוי שכל העולם התרבותי יתמוך בצבא ההגנה לישראל".

הלחץ הבינלאומי להימנע מלחימה ברפיח הופעל גם על השר בני גנץ בנסיעתו השבוע לארצות הברית ולבריטניה. לפי גורמים המעורים בתוכני הפגישות שקיים גנץ עם בכירים אמריקנים, ובהם סגנית הנשיא קמלה האריס, היועץ לביטחון לאומי ג'ייק סאליבן ומזכיר המדינה אנתוני בלינקן, האמריקנים הביעו בפני השר גנץ את דאגתם מפעולה צבאית מקיפה ברפיח, בשל ריכוז האוכלוסייה העזתית שם. בני שיחו גם לחצו עליו לאפשר הכנסת יותר סיוע הומניטרי לרצועה, אף שהוכח שחלק ניכר מהציוד נופל בידי חמאס.
גנץ ציין בפגישותיו שישראל מתכוונת לפעול ברפיח כדי להסיר את איום חמאס, והוסיף שיש תוכנית לפינוי האוכלוסייה ושישראל פועלת בהתאם לחוק הבינלאומי. בפגישותיו בבריטניה ביום רביעי, בנוכחות ראש ממשלת בריטניה רישי סונאק, עלתה לדיון סוגיית אמברגו הנשק שעלול להיות מוטל על ישראל.

שגריר ארה"ב בישראל ג'ק לוּ הביע אתמול אופטימיות באשר ליכולת להגיע להסכם שחרור חטופים, על אף סרבנות חמאס. בכנס המכון למחקרי ביטחון לאומי INSS ציין לוּ שאינו יודע אם תהיה עסקה עד תחילת חודש רמדאן ביום שני, אך בניגוד למדווח, השיחות לא התפוצצו. לוּ שרטט שוב את החזון האמריקני להשגת "הסדר" אזורי כולל, עם הסכם להשבת החטופים, הפוגה בלחימה בעזה ורגיעה בצפון. "קל יותר לחשוב שהכול יסתדר יחד מאשר כל חלק בנפרד", טען. הוא ציין שבני שיחו הישראלים מפקפקים בהקמת מדינה פלסטינית, אך לטעמו זהו בדיוק הזמן המתאים לדון בהקמת מדינה כזאת.
בתדרוך לכתבים אתמול עדכן בכיר אמריקני כי נשיא ארה"ב ג'ו ביידן יאמר בנאום מצב האומה, שהנחה את הצבא האמריקני להקים בשבועות הקרובים נמל בעזה, כדי להעביר באמצעותו סיוע הומניטרי לתוך הרצועה. לאחר שהצניחה סיוע מהאוויר, זהו צעד נוסף מצד ארה"ב שעוקף את הציר היבשתי של הכנסת סיוע.