מה אתה חושב על התחושה המשותפת הרחבה, לפיה ארה"ב מחמשת רצח-עם (בעזה), נשאל נשיא ארה"ב ג'ו ביידן במהלך הריאיון שלו הלילה ב-MSNBC, והזעיף בתגובה פנים. "זו לא תחושה משותפת רחבה. אתם מניחים הנחות נטולות בסיס", אמר למראיין, חושף בכך את הלחץ התקשורתי הכבד עליו בנושא. "מדובר באנשים שדואגים למשפחות שלהם בעזה, ואני מבין אותם. הם רוצים שאעשה משהו בעניין. אבל הם לא כולם סבורים שמדובר בג'נוסייד. זו סיטואציה אחרת".
בראיון שהתקיים בעקבות נאום "מצב האומה" שנשא ביידן ביום שישי לפנות בוקר (על פי שעון ישראל), התייחס הנשיא לדברים שנשמע אומר למזכיר המדינה בלינקן בתום הנאום, לפיהם הוא עומד לקיים עם נתניהו שיחה רצינית. (שיחת "בוא לישו", בסלנג אמריקני). "אני מכיר את נתניהו 50 שנה והוא יודע למה אני מתכוון. יש לו זכות להגן על ישראל ולרדוף אחרי חמאס אבל עליו להקדיש יותר תשומת לב לפגיעה בחפים בפשע, הוא פוגע בעיניי בישראל יותר מאשר עוזר לה, כאשר הוא פועל כנגד מה שישראל מייצגת", אמר ביידן והוסיף כי הוא מעוניין בהפסקת אש של 6 שבועות, ו"שחרור אסירים הדדי", כשהוא מתייחס במונח זה להסכם השבת חטופים ישראלים, ושחרור מחבלים הכלואים בישראל. הוא נשאל בנוגע לביקור נוסף שלו בישראל, והשיב בחיוב אם כי לא פירט.
המראיין שאל את הנשיא האם יש לו 'קו אדום' בנוגע לישראל, והאם פלישה לרפיח עונה על ההגדרה, וביידן השיב כי יש קו אדום "אבל לעולם לא אעזוב את ישראל. אתה לא יכול שיהיו עוד 30 אלף פלסטינים הרוגים. כשהייתי שם אמרתי להם אל תחזרו על הטעות שאנחנו שעשינו – לא היינו צריכים להיכנס לעירק ואפגניסטן", אמר ביידן, ואף התבלבל לרגע, כשנקב תחילה בשמה של אוקראינה כמדינה אליה לא הייתה ארה"ב צריכה לפלוש. "חמאס רוצים הפסקת אש כדי לשרוד ולהיבנות מחדש", הוסיף ביידן.

נשיא ארה"ב הביע תקווה כי יהיה הסכם, ואמר כי ראש ה-CIA נמצא במזרח התיכון עבור כך. בישראל פחות אופטימיים, ואתמול ניתן ביטוי לכך בהודעה משרד ראש הממשלה בשם המוסד לפיה ראש המוסד, דדי ברנע, נפגש ביום שישי עם ראש ה-CIA, ביל ברנס, "במסגרת המאמץ הבלתי פוסק לקידום עסקה נוספת להשבת החטופים. בשלב זה, חמאס מתבצר בעמדתו כמי שאיננו מעוניין בעסקה וחותר להבערת האזור במהלך הרמדאן על חשבון התושבים הפלסטינים ברצועת עזה. יודגש כי כל העת נמשכים המגעים ושיתוף הפעולה עם המתווכות בניסיון להביא לצמצום הפערים וקידום הסכמות".
במהלך נאום "מצב האומה", שנשא ביידן, הוא הודיע על הנחיה שנתן לצבא האמריקני להקים בתוך שבועות ספורים נמל בעזה, דרכו ניתן יהיה להעביר סיוע הומניטרי נוסף לתוך הרצועה. "אני יודע שחמשת החודשים האחרונים היו צורבים עבור כל כך הרבה אנשים – עבור העם הישראלי, עבור העם הפלסטיני, וכל כך הרבה כאן באמריקה. המשבר הזה התחיל ב-7 באוקטובר בטבח של קבוצת טרור בשם חמאס. 1200 אנשים חפים מפשע – נשים ונערות, גברים ונערים – נטבחו לאחר שסבלו מאלימות מינית. היום הקטלני ביותר של העם היהודי מאז השואה. ו-250 בני ערובה נלקחו", אמר ביידן בנאומו.
"לישראל יש את הזכות לרדוף את חמאס. חמאס יכול לסיים את הסכסוך הזה על ידי שחרור החטופים, הנחת נשקו וכניעה של האחראים ל-7 באוקטובר. אבל לישראל יש נטל נוסף כי חמאס מסתתר ופועל בקרב האוכלוסייה האזרחית כמו פחדנים. לישראל יש גם אחריות בסיסית להגן על אזרחים חפים מפשע בעזה", אמר והחל לפרט את ממדי ההרג וההרס בעזה. "להנהגת ישראל אני אומר זאת: סיוע הומניטרי אינו יכול להיות שיקול משני או קלף מיקוח. הגנה והצלת חיים חפים מפשע צריכה להיות בראש סדר העדיפויות", אמר והוסיף את תמיכתו בהקמת מדינה פלסטינית.