שתי גופות נשרים אותרו במדבר יהודה לפני מספר ימים, ואחריהם נמצאו מתים נשר נוסף וגוזל באזור שדה בוקר. הנשרים הועברו לבדיקה פתולוגית בבית דגן שם ינסו לברר האם מדובר בהרעלה.
בשבוע שעבר אותרו שני נשרים באזור נחל דרגות ונחל חולד במדבר יהודה, ובעקבות ההבנה שמדובר בפרטים שמקננים סמוך לשדה בוקר, בנחל עקב, יצאו פקחי רשות הטבע והגנים לבדוק את מצב בני הזוג של הנשרים המתים. אחרי תצפית של מספר שעות על הקן, הנשר לא הראה תזוזה והיה ניכר כי יש קורבן נוסף של מוות מהרעלה. מכיוון שהיה חשד שלנשר יש ביצה או גוזל בקן הוזעקו מתנדבי יחידת חילוץ הר הנגב לגלוש אל הקן ולנסות להציל את מה שעוד ניתן. מתחת לגוויית הנשר, זיהה הגולש גוזל בן כמה ימים, שלא שרד גם הוא.
ברשות הטבע והגנים אמרו כי מדובר באבדה גדולה. הנשר הבוגר הינו פרט זכר ללא שדר, בן לפחות 18 שנה שהרשות עוקבת אחרי מצבו כבר שנים. הוא סומן לראשונה במדבר יהודה בסוף שנת 2006. גם זוגתו נפגעה, והיא בת 21 שנים. "זוהי פגיעה קשה באוכלוסייה. כל הנשרים הפגועים נמצאו רק בזכות המשדרים. איננו יודעים כמה נשרים נוספים שאינם ממושדרים נפגעו. לאבד לפחות שלושה נשרים וגוזל בשבוע אחד מהיעדר סניטציה ראויה זה אירוע מכמיר לב".

אוהד הצופה, אקולוג עופות ברשות הטבע והגנים, אמר: "אסור לאפשר להמשיך בהפקרות ובאזלת היד של היעדר סניטציה. פגרים נותרים בשטח וגורמים להתרבות טורפים, דבר המביא לקונפליקט ולהרעלות. רבים מהפגרים הם של חיות שטרם מותן טופלו בתרופות וטרינריות רעילות ביותר. לנשרים והפרטים שאוכלים אותם – גורלם נחרץ".
פרט לנשרים הללו, נשר נוסף נמצא מת השבוע אחרי שנתקל בכבל המעגן את בלון התצפית באזור המכתש הקטן. רשות הטבע והגנים עושה ככל יכולתה, יחד עם שותפיה לפרויקט פורשים כנף, כדי לשמור על אוכלוסיית הנשרים בארץ הנמצאת בסכנת הכחדה חמורה. רשות הטבע והגנים גיבשה תכנית להצלת נשרים מהרעלות בסך 28 מיליון שקלים. היא אושרה בקרן לשמירת הניקיון אך התקציב טרם הועבר לרשות.
