הוועדה לביטחון לאומי התכנסה היום (ב') לדון ב"חוק אל ג'זירה", החוק שיאפשר סגירה של גוף שידורים זר הפוגע בביטחון המדינה. לאחר ניסיונות של יו"ר הוועדה פוגל לשנות את ההצעה ולחוקק כי הסגירה תעשה בסמכות השר לביטחון לאומי, הוחלט כי ראש הממשלה יהיה זה שיקבע. ח"כ צבי סוכות הגיש הסתייגות לפיה אם ייסגר הערוץ, הסמכות תעבור לאחר מכן מראש הממשלה לשר התקשורת.
על פי הצעת החוק בה דנו חברי הועדה, אם שוכנע ראש הממשלה כי שידוריו של ערוץ זר המשדר בישראל פוגעים באופן ממשי בביטחון המדינה, רשאי שר התקשורת, בהסכמת ראש הממשלה ובאישור ועדת השרים לנקוט הליכים משפטיים נגדו. בנוסף, רה"מ ושר הביטחון יוכלו להורות לספק תכנים על הפסקת שידור של ערוץ זה, סגירת משרדי הערוץ הנמצאים בשטח ישראל, תפיסת מכשיר המשמש לאספקת תכנים, והסרת או הגבלת גישה לאתר האינטרנט של הערוץ. הליכים שכבר ננקטו בחלקם נגד אל-ג'זירה.

במהלך הדיון, התבטאה המשנה ליועמ"ש לממשלה נגד הצעת החוק טענה כי היא משנה באופן מהותי את התהליכים והיא לא עומדת באמות המידה החוקתיות. "גם בתקופת חירום אנחנו ממונים על שמירת זכויות האדם עם איזון אל מול שמירה על אזרחי ישראל וביטחון המדינה ולכן דנו על תקנות שיעשו את האיזון הביטחוני מול ביטחון המדינה אל מול חופש הביטוי", אמרה עו"ד אביטל סומפולינסקי. "מבחינתנו מה שמשנה זה לא חופש הביטוי של הגוף הזר אלא של הציבור בישראל וכשהממשלה עושה הגבלה על חופש הביטוי שהציבור יכול לצרוך אותם זה פגיעה בחופש הביטוי. צריך להסתכל על שני דברים: אחד זה הפגיעה הממשית של ביטחון המדינה והדבר השני זה שהדברים יתקבלו באישור של תהליך סדור בהחלטת הממשלה. זו תקופת זמן שבה אנחנו צריכים לבחון את הדברים לחומרה בהיבט התהליכי". בהתייחסה להצעת החוק של השר ויו"ר הוועדה אמרה כי ההצעה משנה באופן מהותי את התהליכים, לא עומדת באמות המידה החוקתיות ומפרה את האיזונים שעליהם היא בנויה. "ככל שהוועדה תחליט אנחנו נבקש להעביר מחדש את הצעת החוק לוועדת שרים".
שר התקשורת שלמה קרעי שנכח בדיון, קרא להעביר את החוק בהקדם. "גורמי הביטחון נוגעים בדבר בעיקר כשנבוא להוציא את החוק מהכוח אל הפועל ונבקש את חוות דעתם לגבי פגיעה בביטחון המדינה", הוא טען. לדבריו מדובר בהצעת פשרה. "אנחנו מנסים לאזן בין חופש הביטוי לביטחון המדינה. בעיני אין צורך בכך, מפני שאם יש מישהו שמנסה להשמיד ולפגוע בנו, למה שנשמור על חופש הביטוי שלנו? אבל אני מקבל את זה וכנראה שבלי זה – החוק לא יוכל לעבור". הוא תקף את הייעוץ המשפטי. "יש בעיניי הרבה שומרי סף שלדעתי מתבלבלים על מי הם אמורים לשמור, אבל אני מקבל את הפשרות האלה. המטרה העיקרית שלנו להגן על מדינת ישראל מפני אלה שקמים להשמיד אותה ומשתפים מידע על חיילנו בחזית ואלא שמנסים לעורר מדנים בקרב אזרחי ישראל מתוך אותם גופי שידור".
יו"ר הוועדה לביטחון לאומי, ח"כ פוגל השיב גם כן: "אנחנו לא פה כדי לפגוע בחופש הביטוי. יחד עם זה החופש הזה הוא לא חופש להרוג. כי מילים יכולות להרוג. אנחנו כאן כדי להגן על שלום חיילנו, הציבור וביטחון המדינה. אנחנו מנסים למצוא דרך נכונה לחוקק שלא יהיה מסר של פגיעה בחופש הביטוי אלא חקיקה שנועדה לאפשר לנו ביטחון טוב ויעיל יותר".