סקר חדש שמפרסם ארגון "תמונת ניצחון" מציג את עמדת האזרחים בישראל על תכנית ראש הממשלה נתניהו ל"יום שאחרי" המלחמה, ברצועת עזה. הסקר מגלה כי קיימת תמיכה רחבה בתוכנית מימין ומשמאל. בנוסף המושג "ניצחון מוחלט" שטבע נתניהו הפך למשרת את מטרות המלחמה.
הסקר נערך לאחר שנתניהו הציג את התכנית ל"יום שאחרי" לקבינט המדיני-ביטחוני, לפיה תימשך שליטה ישראלית ברצועת עזה, היא תפורז ויוקם "סוגר דרומי" למניעת הברחות ממצרים. במישור האזרחי, מדובר על שיקום הרצועה על-ידי מדינה זרה המוסכמת על ישראל, העברת השליטה ברצועה לגורמים אזרחיים בעלי ניסיון ניהולי והחלפת אונר"א בסוכנויות סעד בינ"ל אחרות. כמו כן התוכנית דוגלת בהתנגדות להכרה חד-צדדית במדינה פלסטינית, דחיית תכתיבים בינלאומיים להסדר קבע עם הפלסטינים וחתירה להסדר שכזה רק במו"מ ישיר בין הצדדים, ללא תנאים מוקדמים.

לפי ממצאי הסקר, 62 אחוזים מהישראלים תומכים בתוכנית "היום שאחרי" שהציג נתניהו לעומת 16 אחוזים בלבד המתנגדים לה. עם זאת, 23 אחוזים מאמינים ביכולת של ישראל לממש את כל מטרות התכנית. 41 אחוזים חושבים שמטרותיה הביטחוניות הן הישימות ביותר, אך מטיל ספק ביחס ליכולתה לממש במידה רבה עד רבה מאד את מטרותיה האזרחיות (25 אחוזים) והמדיניות (23 אחוזים).
בסקר, שבוצע על-ידי חברת פאנל פרויקט וכלל 495 משיבים מקרב החברה היהודית והערבית בישראל, נבדק היחס למושג "ניצחון מוחלט" שטבע נתניהו בתחילת המלחמה, כך שרובם נוטים לחשוב שהמושג משרת את מטרות המלחמה – 25 אחוזים ציינו שהוא עושה זאת במידה רבה עד רבה מאד ו-23 אחוזים במידה בינונית. עם זאת, 38 אחוזים סבורים שהיכולת של ישראל להשיג כיום "ניצחון מוחלט" קיימת במידה מועטה.

בנוסף למיטוט חמאס והחזרת החטופים, 26 אחוזים המשיבים חושבים כי הדרך המובילה להשגת "ניצחון מוחלט" במלחמה, היא גם על ידי הקמת יישובים ישראלים ברצועת עזה, 25 אחוזים ציינו דה-רדיקליזציה במוסדות החינוך, הרווחה, הבריאות והדת, ו-13 אחוזים ציינו את שיקום רצועת עזה על-ידי מדינה זרה המוסכמת על ישראל.
לפי הממצאים, 58 אחוזים מהישראלים תומכים ברעיון שלצד אחריות ביטחונית של ישראל על הרצועה, סעודיה או מדינות איחוד האמירויות ייקחו אחריות על ניהול האוכלוסייה העזתית אחרי המלחמה. תמיכה דומה התקבלה גם ביחס לשאלה אילו מדינות צריכות להיות מעורבות בניהול מתון יותר של רצועת עזה: ארצות הברית – 40 אחוזים , איחוד האמירויות – 30 אחוזים וסעודיה – 23 אחוזים , הן שלוש המדינות שקיבלו את מירב התמיכה.
מייסדי ארגון "תמונת ניצחון" דנאל בן נמר וטל לוריא, מסרו שממצאי הסקר מלמדים שקיימת תמיכה רחבה בישראל באשר לצורך בניצחון מוחלט במלחמה. עם זאת הוסיפו ש"סימני השאלה ביחס ליכולת להשיג אותו חייבים להדליק נורה אדומה בקרב מקבלי ההחלטות בישראל. עליהם להבין שלא ניתן להסתפק בהכרעה צבאית בלבד. כינון סדר יום אזרחי חדש שיחליף את חמאס הוא יעד אזרחי חשוב לא פחות מהשגת היעדים הצבאיים של ישראל במלחמה. תמימות הדעים בקרב מצביעי הימין והשמאל באשר לצורך במעורבות מדינות הסכמי אברהם, בראשות סעודיה ואיחוד האמירויות, בניהול רצועת עזה ובשיקומה, צריכה להתוות לממשלת ישראל את הכיוון למימוש המטרות האזרחיות בדרך להשגת הכרעה מוחלטת".