90 אנשי סגל וחוקרים מהאוניברסיטה העברית שלחו היום (ד') מכתב לראשי המוסד האקדמי, בו קראו להם לבטל את השעייתה מהוראה של פרופ' נאדירה שלהוב-קיבורקיאן, בעקבות הדברים החמורים שאמרה, בהם טענות נגד הציונות, ייחוס רצח עם לישראל והטלת ספק במעשי האונס שביצעו מחבלי חמאס ב-7 באוקטובר.
מדובר ביוזמה של פרופ' ברק מדינה, רקטור האוניברסיטה העברית לשעבר. במכתב שנשלח לפרופ' אשר כהן נשיא האוניברסיטה, הרקטור הנוכחי פרופ' תמיר שפר ודיקני הפקולטה למשפטים ועבודה סוציאלית בהם לימדה שלהוב-קיבורקיאן, נאמר כי למרות שהם מגנים את דבריה, "סברנו אז ואנו סוברים כיום, שהתגובה היחידה המותרת לדברים היא גינוי שלהם והסתייגות מהם".

לדבריהם, ההחלטה להשעות את הפרופ' שהכחישה את מעשי הזוועה היא בעייתית בשלושה היבטים. הראשונה היא ש"אין להנהלת האוניברסיטה, ובכלל זה הנשיא והרקטור או הדיקנים, סמכות להטיל סנקציות על חברי סגל, ובכלל זה להורות על השעיה זמנית של חברת סגל", זה כפי שמצוין בתקנון.
"שנית, מבחינה מהותית, אנו סבורים שאין בדברים שאמרה פרופ' שלהוב-קיבורקיאן בראיון משום הסתה לאלימות, לטרור או לגזענות, ואין נשקפת מהם כל סכנה", אמרו כשלטענתם, הנהלת האוניברסיטה עצמה פרסמה בחודש נובמבר האחרון קווים מנחים לפרסום דעות, ובהם ציינה כי "האוניברסיטה, כמוסד להשכלה גבוהה המעודד שיח וביקורתיות, נוטה שלא להגביל את חופש הביטוי של חברות וחברי הקהילה". בהתאם לכך נקבע שם כי יש להימנע רק מסוגים מסוימים של התבטאויות "כמו הבעת אהדה למעשה הטבח הנורא" והסתה לגזענות.

לעומת זאת הובהר שם כי "מותר להביע הזדהות עם סבלם של אנשים חפים מפשע שהם או יקיריהם נפגעו, ישראלים, פלסטינים או אחרים ומותר לקרוא לממשלה לצמצם ככל האפשר פגיעה בחיי אדם חפים מפשע". לפי אותם חותמים על המכתב, "דבריה של פרופ' שלהוב-קיבורקיאן, שמהם אנו מסתייגים נחרצות, אינם חורגים מן המותר לפי הקווים המנחים הללו ולפי עקרונות בסיסיים של חופש אקדמי וחופש ביטוי בכלל".
"העמדות של פרופ' שלהוב-קיבורקיאן מקוממות, אך אין בהן משום עבירה על החוק, ואין בהן תמיכה, מפורשת או משתמעת, באלימות או במעשים המזוויעים של החמאס", הוסיפו והדגישו כי, "בהתאם לכך, אנו סבורים שאין גם יסוד לקביעה של הנשיא והרקטור, במכתבם אל ח"כ השכל, כי ההשעיה נחוצה 'על מנת לשמור על אקלים בטוח בקמפוס לטובת הסטודנטיות והסטודנטים'. דבריה של פרופ' שלהוב-קיבורקיאן לא נאמרו בשיעור או בקמפוס, ובראיון היא כלל אינה מוצגת כחברת סגל באוניברסיטה העברית, ודבריה לא כוונו אל סטודנטיות ואל סטודנטים באוניברסיטה. לא ידוע על תקרית כלשהי שארעה במהלך הסמסטר כולו, על מקרה אחד שבו סטודנטית או סטודנט כלשהם חשו מאוימים על-ידי פרופ' שלהוב-קיבורקיאן או לא בטוחים".
אותם אנשי סגל של האוניברסיטה העברית טענו כי המונח "אקלים בטוח בקמפוס", משמעותו גם כיבוד חופש הביטוי של חברי הסגל עצמם, והכרה בכך שיש בהם מגוון עמדות בנושאים הקשורים למלחמה. "שלישית, התגובה של הנהלת האוניברסיטה צפויה לפגוע באופן חמור במעמדה של האוניברסיטה. התגובה הזו לדבריה של פרופ' שלהוב-קיבורקיאן עלולה להעצים את הקריאות לחרם אקדמי בינלאומי על האוניברסיטה ולפגוע באקדמיה הישראלית בכללה. הנזק שעלול להיגרם לאוניברסיטה העברית ולאקדמיה הישראלית בשל הצעד הזה עולה לאין שיעור על תועלת אפשרית בשמירה על 'אקלים בטוח' בקמפוס", ציינו וסיכמו כי, "לאור כל זאת, אנו קוראות וקוראים להנהלת האוניברסיטה לבטל את ההחלטה, שניתנה בחוסר סמכות, על השעייתה של פרופ' שלהוב-קיבורקיאן מהוראה. על ההנהלה לפעול בהתאם להוראות תקנון המשמעת, אם היא סבורה שיש חשד שנעברה כאן עבירת משמעת כלשהי".
