שר האוצר ויושב ראש הציונות הדתית בצלאל סמוטריץ' דורש גם הוא להיכלל בקבינט המלחמה, בעקבות דרישותיהם הדומות של ח"כ גדעון סער וכן של השר איתמר בן-גביר. סמוטריץ' ציין בריאיון, שישודר בוועידת שדרות של מקור ראשון שתתקיים בשבוע הבא, כי "ההדרה שלי מקבינט המלחמה הייתה לא צודקת מלכתחילה, והייתה כואבת מאוד. זו לא הדרה אישית שלי. הציבור רואה כיום את האחוזים של הלוחמים ושל הנופלים מקרב הציבור שרואה בי מייצג את עמדתו, ועמדה זו הודרה מקבלת ההחלטות".
לדברי סמוטריץ', ההחלטה לא לכלול אותו הייתה מלכתחילה "דרישה לא לגיטימית של השר בני גנץ. הסיבה היחידה שהסכמתי לכך היא שהאחדות חשובה מאוד בעיניי – במסר שלנו ללוחמים, במסר שלנו לקהילה הבינלאומית, במסר שלנו לאויבים שלנו ובמסר שלנו כלפינו פנימה. הייתי מוכן לשלם את המחיר הזה".
סמוטריץ' הוסיף כי "יש לי המון ביקורת על אופן ההתנהלות של קבינט המלחמה. אני חושב שהוא כולל יותר מדי אנשים שאוחזים בתפיסות שבין השאר הביאו אותנו ל-7 באוקטובר. מובן שאם מארגנים מחדש את מערכת קבלת ההחלטות בניהול הטקטי של המלחמה, אני רוצה להיות שם. אני חושב שנכון היה לייצר מנגנון מאוזן יותר של קבלת החלטות, שיהיו בתוך החדר גם אנשים כמוני, שבחודשים שקדמו למלחמה אתגרו את השיח, מול מי שטענו שאנחנו לא מבינים שום דבר".
בתוך כך, ראש הממשלה בנימין נתניהו שב והצהיר היום (ה') כי צה"ל יפעל ברפיח. בביקור במחנה עופר אמר נתניהו: "יש לחצים בינלאומיים למנוע מאיתנו להיכנס לרפיח ולהשלים את המלאכה. כראש ממשלת ישראל אני הודף את הלחצים האלה. אנחנו ניכנס לרפיח ונשלים את חיסול יתר גדודי חמאס".
בפגישה שערך היום עם נציגי משפחות החטופים ציין ראש הממשלה כי לראשונה נרשם לחץ קטארי על חמאס. לדבריו, ארגון הטרור לא השיב עד כה "תשובה אמיתית" על ההצעה להסכם שחרור חטופים שישראל הסכימה לה, והוא עדיין שואף להבעיר את השטח במהלך חודש רמדאן. "אני חושב שכל נסיעה והופעה שלכם בחו"ל משפיעה. קטאר התחילו לומר להם: 'אנחנו נסלק אתכם', 'נמנע מכם כסף'. זה שינוי, זה דבר חיובי. אם מישהו אמר לכם שאני לא רוצה עסקה – זה קשקוש".
בה בעת, ארה"ב ממשיכה להביע את חוסר שביעות רצונה מנתניהו. מנהיג הרוב הדמוקרטי בסנאט צ'אק שומר נשא היום נאום קיצוני ומעורר מחלוקת במיוחד, שבו הציב בשורה אחת את ראש הממשלה, שלדבריו "נכנע לקיצונים כמו המתנחלים", את ארגון הטרור חמאס ואת אבו-מאזן – שכולם מהווים בראייתו מכשול לשלום.
שומר טען כי "נתניהו איבד את דרכו בכך שהעדיף את הישרדותו הפוליטית על פני האינטרסים של ישראל", שלדבריו כוללים הקמת מדינה פלסטינית. בנוסף קרא הסנאטור לקיים בחירות. שגריר ישראל בארצות הברית, מייקל הרצוג, צייץ בתגובה אתמול כי "אין כל תועלת, על אחת כמה וכמה כשישראל נמצאת במלחמה נגד ארגון הטרור הג'נוסיידי חמאס, להתייחס לפוליטיקה הפנימית של בעלת ברית דמוקרטית".