ממלא מקום נשיא בית המשפט העליון, השופט עוזי פוגלמן, שיגר היום (ב') מכתב לשרה אורית סטרוק, חברת הוועדה לבחירת שופטים, בו דחה את בקשתה להיות נוכחת, ולו כמשקיפה, בישיבות "ועדת השניים". סטרוק טענה כי לנוכח העובדה שהמלצות "ועדת השניים" הפכו "דה פקטו" לתנאי סף לקידום שופטי שלום למחוזי, מן הראוי לאפשר לחברי הוועדה מטעם הכנסת והממשלב להשתתף בישיבות ועדת השניים.
פוגלמן דחה, כאמור, את הבקשה וציין כי "בפתח הדברים אבקש להבהיר, כפי שציינתי גם בעל פה בישיבתה האחרונה של הוועדה לבחירת שופטים, כי ועדת השניים היא ועדה מייעצת לא סטטוטורית שנועדה לסייע לנשיא בית המשפט העליון לאתר את המועמדים המתאימים ביותר לקידום לבתי המשפט המחוזיים. לפני הוועדה יופיע כל שופט מבתי משפט השלום (ולעתים גם מבתי הדין האזוריים לעבודה) שביקש לעשות כן, לאחר שצבר ותק שיפוטי בבית המשפט שבו הוא מכהן".
לדבריו, "במסגרת בחינת עניינו של שופט שמופיע לפניה, נדרשת הוועדה לפסקי דין שהגיש מבעוד מועד, לדו"ח מצב תיקים (דו"ח בדבר היקף התיקים שבהם חלפו 60 ימים ממועד הגשת הסיכומים וטרם ניתן בהם פסק דין), לתלונות שהוגשו נגדו לנציב תלונות הציבור על שופטים והיא עורכת שיחות עם שופטי ערכאת הערעור של השופט, עם נשיא בית המשפט שבו הוא מכהן ועם נשיא בית המשפט המחוזי שאליו הוא מבקש להתמנות. מטרת הוועדה היא לבחון באופן מקצועי, מסודר ונטול פניות, את האפשרות לקדם שופט לבית המשפט המחוזי".

פוגלמן הוסיף וטען במענה לדבריה של סטרוק, כי "בניגוד לעולה ממכתבך, המלצות ועדת השניים, כשמן כן הן – המלצות. אין מדובר בתנאי סף לקידומו של שופט מבית משפט השלום לבית המשפט המחוזי. אין לכחד – נוכח עבודתה היסודית, המקיפה והשיטתית של הוועדה, אני מעניק להמלצותיה משקל רב. סבורני כי הדבר מתחייב מכוח עקרון השוויון בין המועמדים. ואולם, כזכור, כמצוות סעיף 6א לחוק בתי המשפט ]נוסח משולב[, התשמ"ד,1984- "חבר הועדה יצביע על פי שיקול דעתו, ולא יהיה מחויב להחלטות הגוף שמטעמו הוא חבר בועדה". כך פעלתי תמיד, וכך נפעל חבריי ואני גם במקרה זה".
לאור זאת קבע פוגלמן כי "מאחר שועדת השניים משמשת כזרועו הארוכה בבחינת המועמדים, וההיוועצות שלי בה היא היוועצות פנימית, אין מקום להשתתפותם של משקיפים חיצוניים בהליך עבודתה. "הגם שכך, ולמרות שאין הדבר מתחייב, הוחלט בעבר להעביר לעיונם של כלל חברי הוועדה לבחירת שופטים את פיסקת הסיכום של ועדת השניים בנוגע למועמדים ששמם פורסם ברשומות כמועמדים לבית המשפט המחוזי לקראת דיון במליאת הוועדה לבחירת שופטים. במכתבך ביקשת כי יתאפשר לך להשתתף בישיבות ועדת השניים בדומה להשתתפות חברי הוועדה לבחירת שופטים בישיבות ועדות המשנה ומרכזי ההערכה. ואולם, האפשרות שניתנת לחברי הוועדה להשתתף בישיבות ועדות המשנה (שבמסגרתה יכול כל חבר ועדה להתרשם מהמועמדים במישרין) ובמרכזי ההערכה נובעת מכך שמדובר בגופים שנועדו לסייע לוועדה לבחירת שופטים בעבודתה… לא אלה פני הדברים כאשר מדובר בוועדת השניים אשר, כאמור, מייעצת לי בעבודתי".
"סיכומם של דברים, לא ראיתי לחרוג מדפוס הפעולה של וועדת השניים מאז הקמתה ולאפשר השתתפותם של משקיפים בישיבות ועדת השניים", חתם פוגלמן את מכתבו.
בתגובה למכתב מסרה השרה סטרוק: "מאוכזבת. נבצר מבינתי למה מה שמתאפשר בועודות המשנה ובמרכזי הערכה – נשלל בוועדת השניים. שקיפות מייצרת אמינות. ולהפך".