ביוזמתו של איציק בונצל, אביו של עמית בונצל הי"ד לוחם סיירת צנחנים שנפל בעזה, ועם גיבוי של ראש הממשלה, הקואליציה תקדם הצעת חוק שתעניק ליתומים ואחים שכולים מענק כספי, בניגוד למצב הקיים היום. בנוסף, יוגדל בצורה דרמטית התגמול להורים השכולים.
"כל האחים השכולים, היתומים שיושבים בבית ואין להם את הכוחות יכולים לקבל את המסר שדואגים להם, שיש אנשים טובים בכנסת ישראל וראש הממשלה ושר אוצר שלקחו על עצמם לטפל בסוגייה הזאת", אמר בונצל. "אני מבקש להבהיר אנו המשפחות השכולות עומדות במקום בו אנו עומדים בזכות ולא בחסד. אנו מצפים לראות כל שר וחבר כנסת ציוני משתתף בהצבעה ומצביע בעדה. שלא תחסר ולו אצבע אחת הצבעה לחוק "עמית בונצל והמשפחות השכולות" הוא הצדעה לכלל הנופלים מקום המדינה ועד ימנו אנו".
"יש לי עוד 9 ילדים שאני צריך לטפל בהם, חלק מהחוק לתת לאחים השכולים וזה מאד חשוב", אמר אביו של אחד הלוחמים שנפל במלחמה. ואחות של נרצח במסיבת הנובה הוסיפה: "אני ראיתי את אחי נרצח לי מול הפנים בשיחת וווידאו מאז לא חזרתי לחיים". המשפחות מקוות כי עד יום הזיכרון הכנסת תחוקק את החוק ותכניס אותו לספר החוקים.

ח"כ משה סעדה (הליכוד) אמר כי "כשאיציק פנה אלי נרתמתי למשימה ללא שום היסוס. מדובר על תיקון עוול היסטורי. במשך 75 שנה אחים לא קיבלו זכויות, יתומים לא קיבלו זכויות מצב אבסורדי. שמח שנפלה בחלקי הזכות לקדם את היוזמה של איציק יחד עם ראש הממשלה, מזכיר הממשלה ושר האוצר. יש כאן בשורה טובה למשפחות השכולות. המשפחות שנתנו את היקר להם מכל למען עתידו של עם ישראל.
הנוהל בדבר יידוע משפחות נפגעים מכוחות הביטחון או בפעולות איבה הנהוג כיום, קובע כי מקבלי ההודעה הם בני-זוג, הוריו וילדיו של הנפגע, ואין כל התייחסות לאחיו של הנפגע. ביוני בשנה שעברה עבר החוק להכרה באחים שכולים של ח"כ מיכל שיר סגמן מתקווה חדשה מטרת החוק הייתה להכיר קודם כל באחים ובאחיות שכולים ולהסדיר את מעמדם כך שיקבלו באופן רשמי ומסודר את הזכויות המגיעות להם. כעת מדובר על מענק כספי שיועבר להם, גם לאחר גיל 18, כפי קובע היום החוק ביחס ליתומים ואחים שכולים כתוצאה מהמלחמה ופעולות טרור.