היום (רביעי) נמסר מהפיליפינים כי איראן שחררה את כל 18 אנשי הצוות הפיליפינים של מכלית נפט שנתפסה במפרץ עומאן בינואר. הצי האיראני עלה לסיפון הספינה סנט ניקולס שבבעלות יוונית, עליה היו 19 אנשי צוות, מול חופי עומאן. איש הצוות היווני היחיד שוחרר בשבוע שלאחר מכן.
תת-שר החוץ של הפיליפינים אדוארדו דה וגה אמר לסוכנות הידיעות הצרפתית כי טהראן החלה לשחרר את הצוות הפיליפיני בקבוצות בסוף ינואר לאחר שצוות מחליף נשכר מרוסיה וממדינות אחרות. "הם לא היו בני ערובה… אבל הם לא הורשו לעזוב ללא מחליפים", אמר דה וגה על הצוות הפיליפיני. אחרון אנשי הצוות הפיליפיני חזר למנילה בשבוע שעבר, הוא הוסיף.

הספינה שהפליגה תחת דגל איי מרשל נשאה 145,000 טונות של נפט מעיראק ופנתה לכיוון טורקיה כשהיא נתפסה. היא עוגנה בקרבת הנמל האיראני בנדר עבאס. כלי התקשורת הממלכתיים של איראן אמרו כי התפיסה הייתה כנקמה על "גניבת" הנפט האיראני על ידי ארצות הברית מאותה מכלית, שנקראה בזמנו סואץ רג'אן.
מידה כנגד מידה
טהרן הגיבה בעבר בפעולות תגמול לאחר תפיסת מכליות נפט איראניות. הסנקציות המשתקות של ארה"ב, שהוטלו מחדש בעקבות פרישת וושינגטון ב-2018 מהסכם הגרעין, מכוונות למכירת נפט ופטרוכימיה איראנית במטרה לצמצם את יצוא האנרגיה של איראן.

מנילה עדיין מנסה לשחרר 17 פיליפינים שנלקחו כבני ערובה בנובמבר על ידי החות'ים הנתמכים על ידי איראן, לאחר שהמורדים תפסו את ספינתם בים האדום. בתקרית נפרדת נהרגו שני אנשי צוות פיליפיניים ושלושה נוספים נפצעו במתקפת טילים חות'ית על ספינתם במפרץ עדן ב-6 במרץ. החות'ים החלו לתקוף ספינות במפרץ עדן ובים האדום בנובמבר האחרון, מאבק שלדבריהם נועד להביע סולידריות עם הפלסטינים בעזה.
דה וגה אמר כי מנילה "מעודדת מההתפתחויות כמו החלטת האו"ם הקוראת להפסקת אש בעזה. אני מקווה שיהיה שלום במזרח התיכון וההות'ים ישחררו אותם (ימאים פיליפינים)", אמר.