פרקליטות המדינה הגישה לאחרונה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע כתב אישום נגד ברונו ווקי, גבר כבן 52 תושב המושב שתולים שבדרום, לפיו הוציא במרמה כ-5.5 מיליון שקלים מרופאה אצלה היה מטופל.
מכתב האישום שהוגש על ידי עו"ד שלום שיפר מפרקליטות מחוז דרום עולה, כי לפני כשנתיים הגיע ווקי לטיפול אצל הרופאה. במהלך הטיפול, ולאחר ששאל אותה, סיפרה הרופאה לווקי כי מאז פטירת בעלה קיים סכסוך ירושה בצרפת, דבר המסב לה סבל רב. בתגובה ווקי הציג לה מצג שווא לפיו ביכולתו לברר היכן "תקועים הדברים" בצרפת. כעבור מספר ימים, חזר ווקי לרופאה וטען כי משהו אינו כשורה בצרפת. בהתאם לבקשתו ולשם חקירת הנושא היא נתנה לו 8,000 שקלים. על אף שבפועל ווקי לא ביצע כל פעולה, מספר ימים לאחר מכן הוא הציג לרופאה מסמך מזויף של בעלה המנוח, לפיו וילה באשדוד צפויה לעבור לבעלות ילדיו מנישואיו הראשונים וכי רק הוא יוכל לסייע לה למנוע זאת.
בהמשך, המשיך ווקי להציג לרופאה מצגי שווא שונים לפיהם יש להמשיך ולהעביר כספים לטיפול בסכסוך הירושה בצרפת. לאור זאת, ולאחר מסכת שכנועים מצד ווקי, מכרה הרופאה בית פרטי ודירה באשדוד במחיר נמוך משמעותית משווי השוק של הנכסים, והכספים שקיבלה ממכירת הדירות הועברו לידי ווקי. בנוסף, באחד המקרים העבירה הרופאה לווקי 40,000 שקלים לאחר שהבטיח כי ישקיע עבורה במטבעות דיגיטליים – כספים שבפועל שלשל לכיסו. במקרה אחר, הציג ווקי מצג שווא לפיו הוא ישקיע עבורה במניות טסלה. עקב מצג השווא העבירה הרופאה 200,000 שקלים לחברת טסלה – אשר שימשו בפועל לרכישת רכב טסלה עבור מכרה של ווקי.
במטרה להלבין את הכספים ולהסתיר את הקשר שלו אליהם, הועברו חלק מהכספים לווקי במזומן, חלק באמצעות חברת שירותי מטבע וחלק באמצעות העברות בנקאיות או שיקים לצדדים שלישיים, כאשר ווקי קיבל תמורתם רכוש יוקרתי. בנוסף, נטל ווקי את כרטיס האשראי של הרופאה ללא הסכמתה, והוא ובת זוגו רכשו באמצעותו מוצרים ושירותים בסכום של כ 22,000 ₪.
בכתב האישום נטען עוד כי ווקי פעל באכזריות בלתי נתפסת להשמדה כלכלית של הרופאה, תוך שהוא מרוקן אותה מכל כספה ורכושה. אלמלא גילו בניה את המרמה, היה ווקי מותיר אותה חסרת כל. ווקי לא רק גזל ממנה סכומי עתק, אלא גם גרם לה לנזקים חמורים במכירת הדירות שלה במחירי מימוש מהיר ובלתי הוגנים, תוך שהוא מותיר אותה להתמודד עם הליכים משפטיים מול רוכשי הדירות. בסך הכל קיבל ווקי במרמה ובנסיבות מחמירות סכום כולל של כ-5.5 מיליון שקלים במאות הזדמנויות שונות.
במקביל להגשת כתב האישום, הוגשה בקשה לחילוט רכוש שנרכש בכספי ההונאה, שאותרו בחיפושים שנערכו בביתו של ווקי ובהם רכבים, שעונים ותכשיטים היקרים. כמו כן, הגיש עו"ד שיפר בקשת מעצר עד תום ההליכים במסגרתה צוין כי "במבט כולל אל עבר מעשי המשיב, נראה כי לא בחל בשום אמצעי לשם בצע כסף. ריבוי העבירות המיוחסות בכתב האישום, היקף המרמה והרכוש אשר נתקבל יחד, בהצטרף לנסיבות ביצוע המעשים, לתחכום הרב בהלבנת ההון שביצע, לתעוזה ולתחכום הטמון בהם, מחזקים את החששות האמורים, ולא ניתן לשלול את האפשרות כי ינסה להימלט מאימת הדין בכל דרך…"
לווקי יחסו עבירות הלבנת הון; מאות עבירות של פעולה ברכוש אסור; מאות עבירות של מרמה בנסיבות מחמירות; שימוש במסמך מזויף בכוונה לרמות בנסיבות מחמירות ושימוש ברכיב חיוני באמצעי תשלום.