החוק שמאפשר למנוע את פעילות הערוץ הקטארי אל-ג'זירה בישראל, אושר היום (ב') במליאת הכנסת בקריאה שנייה ושלישית. ראש הממשלה נתניהו הודיע כי יפעל מיידית לסגירת אל ג׳זירה בהתאם לנוהל שנקבע בחוק. ההצעה תהיה תקפה למשך 45 ימים בלבד, עם אפשרות הארכה למשך 45 ימים נוספים.
ההצעה שעברה ברוב של 71 תומכים מול עשרה מתנגדים, מלבד הסיעות הערביות, מקנה לראש הממשלה את הסמכות לסגור את שידורי הערוץ בישראל, לאחר שהשתכנע כי התכנים המשודרים בו פוגעים באופן ממשי בביטחון המדינה. ראש הממשלה יורה על כך לשר התקשורת שבסמכותו להפסיק שידורי ערוץ זר המשדר בישראל, בכפוף לאישור הקבינט או הממשלה. לאחר מכן, הוראה של שר התקשורת וראש הממשלה תובא לפני נשיא בית משפט מחוזי או סגנו תוך 24 שעות, והוא רשאי להחליט אם לשנות או לקצוב את תקופת הסגירה.
החוק עבר הרבה מהמורות משפטיות ושינויים בעקבות הוראת הייעוץ המשפטי, ונותרו בו פרצות מהותיות. למשל, למרות סגירת ערוץ הטלוויזיה, השידורים עדיין יתאפשרו בשטח ישראל על ידי כתבים שישדרו דרך מכשירים סלולריים, אך ללא מצלמות.
בנוסף, הערוץ יוכל לשדר משטחי הרשות הפלסטינית, קרי ביהודה ושמרון, כך שלא מדובר בחסימה הרמטית של תכניו. בנוסף, רק ספקי התקשורת הישראלים כמו הוט ויס ימנעו מלהמשיך לשדר אותו, אך באינטרנט ובקולטים לווינים ואנטנות פרטיות – שדרכם צורכים רוב משקי הבית באוכלוסייה הערבית את שידוריהם – לא תחול על אלג'זירה מגבלה.
כמו כן, הוועדה לא שינתה את הסעיף שמותיר את ההחלטה הסופית לבית המשפט. שורת חברי כנסת תקפו את השארת הסעיף. ח"כ צבי סוכות טען כי ההצעה לא תסגור בפועל את אל ג'זירה ותאפשר להם להמשיך לשדר: "הדבר הכי חמור הוא שאנו נותנים בחקיקה כוח לבית המשפט לאשר החלטה שאושרה כחוק על ידי הממשלה. זה תקדימי, ועוד במהלך מלחמה כאשר מיליונים רוצים להשמיד אותנו בגלל שהם צופים בהסתה בערוצים הללו. החוק הוא מבייש ורע. נצביע בעד בגלל משמעת קואליציונית".
ח"כ עמית הלוי הוסיף כי החוק ממיט חרפה על הכנסת, הוועדה, הקואליציה והליכוד: "התועלת היא אפסית ועוסקת בשוליים. אבל רמת הנזק היא בידיך. אתם באים ואומרים שאנחנו לא יכולים לקבל החלטה מבלי שהשופט יאשר את המדיניות. איך נעמוד מול הציבור? אני יושב כאן באונס אבל זה ימיט חרפה שנים רבות על הכנסת". גם ח"כ משה סעדה ציין כי החוק מפר את האיזונים: "טענו ברפורמה שיש ביקורת יתר של בג"צ . מהיום, תפקיד ראש הממשלה והשרים הם פקידים של בית המשפט. שלושים שרים קיבלו החלטה – ומי יכול להפוך את ההחלטה שלהם? שופט אחד שהוא כל יכול. למי מגישים ערעור על כך?". גם ח"כ אריאל קלנר הביע את התנגדותו:"היד שלי תרעד כשאצביע. אזרחי ישראל בוחרים את נשיא בית המשפט המחוזי, והוא יישא באחריות אם הערוץ ימשיך להסית? לא. יש לתקן את זה".
ברקע טענות לעיכובים מכוונים בסגירת הערוץ, מוקדם יותר אמרו בליכוד כי ראש הממשלה נתניהו שוחח עם יו״ר הקואליציה אופיר כץ וביקש לוודא שהחוק לסגירת אל ג׳זירה בישראל אכן יאושר בכנסת בקריאה שנייה ושלישית, טרם אושר בפועל כאמור.
שר התקשורת, שלמה קרעי, אמר לאחר שאושרה ההצעה כי "הבאנו כלי יעיל ומהיר לפעולה כנגד אלו המשתמשים בחופש העיתונות כדי לפגוע בביטחון ישראל ובלוחמי צה״ל ולהסית לטרור בשעת מלחמה".