משלחת ישראלית בראשות ראש המוסד דדי ברנע תצא הערב (א') לקהיר, לשם יגיע גם ראש ה-CIA, וויליאם ברנס. בישיבה של קבינט המלחמה שהתקיימה היום בשעות הבוקר המאוחרות, הוחלט כי המשלחת הישראלית תצא לקהיר ותשמע את הצעת המתווכות מצרים וקטאר, וכן את תגובת ארגון הטרור חמאס להצעה שיציגו המתווכות. משלחת של חמאס כבר הגיעה אל בירת מצרים.
לאחר ישיבת הקבינט, התקיימה היום ישיבת ממשלה. בפתח הישיבה, סקר ראש הממשלה בנימין נתניהו את ההישגים הצבאיים לאחר חצי שנה של לחימה מול ארגון הטרור חמאס. "חיסלנו 19 מתוך 24 מגדודי החמאס, לרבות מפקדים בכירים", אמר נתניהו. "אנחנו כפסע מהניצחון. אבל המחיר שנגבה מאיתנו כואב וקורע לב".
נתניהו הוסיף כי הוא "הבהיר" לקהילה הבינלאומית: "לא תהיה הפסקת אש בלי החזרת חטופים. זה פשוט לא יקרה. זוהי המדיניות של ממשלת ישראל, ואני מברך על כך שממשל ביידן הבהיר שלשום שזו עדיין גם עמדתו.
"אני מבקש להבהיר דבר נוסף: ישראל היא לא זו שמונעת עסקה. חמאס מונע עסקה. דרישותיו הקיצוניות נועדו להביא להפסקת המלחמה והשארתו על כנו. להבטיח את הישרדותו, את שיקומו, את היכולת שלו לסכן את אזרחינו ואת חיילנו. כניעה לדרישות חמאס תאפשר לו לנסות לחזור על פשעי 7 באוקטובר שוב ושוב, כפי שהבטיח לעשות.
"חמאס מקווה שהלחץ מבחוץ ומבפנים יגרום לישראל להיכנע לדרישות קיצוניות אלה. זה לא יקרה. ישראל מוכנה לעסקה, ישראל לא מוכנה לכניעה. במקום שהלחץ הבינלאומי יופנה לישראל, דבר שרק גורם לחמאס להקשיח את עמדותיו, הלחץ של הקהילה הבינלאומית צריך להיות מופנה נגד חמאס. זה יקדם את שחרור החטופים".
ביום חמישי, שוחח נתניהו בטלפון עם נשיא ארה"ב, ג'ו ביידן, שיחה שבמהלכה דרש הנשיא האמריקני כי ישראל תאפשר עוד הכנסת משאיות סיוע אל רצועת עזה, בנוסף לכמות הנרחבת שכבר מוכנסת. על פי הודעת הבית הלבן, ביידן אמר בשיחה כי "הפסקת אש מיידית חיונית לייצוב ושיפור המצב ההומניטרי ולהגנה על אזרחים חפים מפשע", ודחק בראש הממשלה להסמיך את מנהלי המשא ומתן שלו להגיע להסכם ללא דיחוי.
בתום הישיבה הלילית של הקבינט ביום חמישי, הוחלט כי ישראל תאפשר אספקה זמנית של סיוע הומניטרי דרך אשדוד ומחסום ארז והגברת הסיוע הירדני דרך מעבר כרם שלום.