המחבל וליד דקה, שרצח באכזריות את החייל משה תמם ז"ל ב-1984, מת בכלא אחרי מחלה קשה שבעקבותיה ניסה להשתחרר.
דקה, אחד מוותיקי האסירים הביטחוניים בכלא הישראלי, ריצה עונש מאסר מאז הורשע ברצח האכזרי אחרי עינויים וחטיפה של החייל. דקה בן 63. הוא נתפס ב-1986, נשפט והורשע ברצח וחטיפה ונידון למאסר עולם.
ב-2012, נשיא המדינה דאז שמעון פרס קצב את עונשו ל-37 שנים. בהמשך נגזרו עליו שנתיים נוספות לאחר שנתפס בכלא עם טלפון סלולרי שהבריח לו חבר הכנסת לשעבר מבל"ד באסל גטאס, כך שעונשו עומד על 39 שנים.

דקה נחשב למשכיל, הוא היה אזרח ישראלי יליד באקה אל גארבייה. במהלך תקופת כליאתו סיים לימודי תואר ראשון ושני במדע המדינה באוניברסיטה הפתוחה. ב-1993 הצטרף למפלגת בל"ד ובשנת 2000 נבחר לחבר בוועד ההנהגה הארצית של המפלגה.
דקה ריצה את עונשו בין השאר בבתי הסוהר שאטה, שקמה, באר שבע, נפחא, איילון, גלבוע והדרים. במהלך שנת 2004 היה משובתי הרעב בקרב האסירים הביטחוניים, כמחאה על תנאי מעצרם. בתקופתו בכלא גלבוע שימש דובר ונציג האסירים בפני שלטונות הכלא. בשנת 2016, בעודו כלוא בבית הסוהר קציעות, נתפסו בכליו טלפונים ניידים ומסרים מוצפנים שהוברחו על ידי חבר הכנסת באסל גטאס.
ב-2023 אושפז תחת אבטחה בבית החולים אסף הרופא בצריפין, כשהוא חולה בסרטן ועל פי חוות דעת של מערך הרפואה של שב"ס, "ימיו קצרים ונשקפת סכנה ממשית לחייו". בחוות דעת נוספת של המר"ש, שיצאה שבוע לאחר מכן, נקבע כי בשל מחלתו ירדה תוחלת חייו לשנתיים לכל היותר".

בקיץ האחרון החליטה ועדת השחרורים של שב"ס לא לקיים דיון בבקשת שחרורו אלא להעביר אותה לוועדה המיועדת לאסירי עולם. אותה הוועדה, ששם כן התקיים הדיון, איננה מוסמכת לשחרר מטעמים בריאותיים ובכך דקה לא שוחרר. מחוץ לדיוני הוועדות הללו קיימו בני משפחתו של החייל תמם ז"ל מחאות וקריאות שלא לשחררו.
אורטל תמם, אחייניתו של הקורבן, אמרה היום אחרי מותו של המחבל כי הוא "מת בחולי, בכלא, כשפל האדם המסכן והעלוב שהוא. אחרי שעמד בראש החוליה שעינתה ורצחה את דוד שלי, הוא המשיך לענות את משפחתי שלי. נלחמנו רבות להישארותו בכלא, וכל רגע של מאבק השתלם. עבור משפחתי האהובה ורוויית מלחמות הצדק, עבור עם ישראל, וגם עבורי אישית".